Следва

Новият Gigaset. Най-малкият, но с големи възможности

Читателски рецепти срещу целулит. Меден и сладък масаж в домашни условия

Поредицата изпитани рецепти срещу целулит продължава, а ние ще следим коя от тях е най-достойна да спечели...

All About Life преди 13 години

Поредицата изпитани рецепти срещу целулит продължава, а ние ще следим коя от тях е най-достойна да спечели съвременното чудо за извайване на бедра Lancome.

В първия ден след едно освежаващо прекъсване на работната седмица точно посредата, ето какво ни съветва Милена Филипова, която упорито се бори за красивите си крака:

Масаж с мед против целулит в домашни условия

Покрийте проблемната зона с тънък слой мед (ще ви трябват около 2 чаени лъжици мед за бедрата и дупето). Притиснете чистите си СУХИ ръце към кожата покрита с мед и ги отлепете.

Първоначално е много лесно да отлепите ръцете си и в последствие става по-трудно с всяко движение заради това, че се увеличава съпротивлението. Масажът е леко болезнен, но въпреки това изключително ефективен. Когато натиснете ръцете върху меда и ги отлепите, получавате ефект на вакуум, който разбива целулита. Масажът с мед подобрява циркулацията в кожната тъкан и мускулите и има положителен ефект върху цялата нервна система.

След масажа, кожата ви може да е леко зачервена с парещо усещане. Може да се появят малки сининки, които лесно отминават. Продължете с меда докато стане бял под ръцете ви. Тези бели топченца съдържат клетъчните отпадъци и излишни соли, които се отделят от тялото по време на масажа. Общото време на масажа трябва да е не повече от 5 до 10 минути. След това измийте кожата с топла вода и след това нанесете овлажняващ крем за тяло или антицелулитен крем.

Правете това през ден в продължение на 1 месец (около 15 процедури). Ще започнете да виждате ефект след 2-рата процедура.

Друг начин да масажирате зоните с целулит е като ползвате чаша или стъклено бурканче.

Покрийте зоната с тънък слой мед и поставете чашата върху кожата с кръгообразни движения.

Кожата ви ще се засмуче в чашата и ще се получи ефект на вакуум.

Отлепете чашата от тялото и поставете чашата отново с кръгообразни движения. Ако кожата ви не се засмуче в чашата на места, натиснете чашата по-силно в кожата и натиснете повече кожа под нея с пръст.

Не прекалявайте с процедурите, защото масажът оставя синини.

Правете масажа с мед поне 2 пъти седмично в продължение на 4-5 седмици.
 
Остави ни коментар дали си пробвала или би този изпитан метод и твоите вчеталения или очаквания от резултатите, за да намерим заедно универсалната терапия за борба с непобедимия целулит.

Виж още рецепти:

Читателски рецепти срещу целулит. Поредицата започва...

Читателски рецепти срещу целулит. Поредицата продължава. Вареният ориз прави чудеса


Читателски рецепти срещу целулит. Поредицата продължава...
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.