Следва

Коси и тенденции есен-зима 2010 от Деси Колева

Читателски рецепти срещу целулит. Пет метода с очаквано добър резултат

Ето следващата порция пет от най-добрите, пристигнали на електронната ни поща...

Body преди 13 години

Поредицата продължава, а ти си записвай всяка дума и съставка от рецептата, която си избрала да пробваш на всяка цена.

Знаеш, че едно от предложенията ни ще спечели наградата за своя труд - редуциращият и антицелулитен Lancome.

Ето следващата порция пет от най-добрите, пристигнали на електронната ни поща.

Както вече знаеш, конкурсът приключи, но ако искаш да споделиш рецептата си, можеш да го направиш на [email protected], като няма да има шанса да спечелиш наградата, но можеш да споделиш опита си с останалите ни читатели.

Милена Даскалова

На 24 години съм, рехабилитатор, и аз като всички останали дами се боря с портокаловата кожа както върху самата мен, така и на клиентите ми.

Рецептата почти сама я намерих, обожавам да ходя пеш и го правя поне по един час дневно, важно е и да изпиваш задължително по литър, 1,5 л. вода на ден. Праяв гимнастика, състояща се в някои лесни упражнения и закусвам задължително. Ям често, но не по много и така се чувствам добре.

Според мен жените не бива да гледаме на целулита като на неизбежен проблем, а да намерим приятни за себе си мерки, които да не ни натоварват, а да ни правят удоволствие и ето резултатите са видими.

А от професионална гледна точка – само с кремове и масаж не става. Нужен е лек хранителен режим, вода, добра двигателна култура, а масажът е помощно средство.

Желая всичко добро на вашия екип. Допада ми това, което правите.

Рени

Попаднах на конкурса ви за рецепти на тема "гонене на целулита oт бедрата" и реших да ви дам своята :-) Като цяло имам добър ген и съм слабичка, но преди година забелязах целулит на дупето, бедрата и прасците си...Като вървях, се тресяха.

Почнах всяка сутрин да бягам по 30-40 мин. на игрището. Отделно "забравих" за асансьора и започнах да се изкачвам по стълбите, и това като допълнително натоварване за бедрата ми.

А когато ходех някъде, гледах да слизал на предната спирка, имайки достатъчно време да извървя разстоянието до целта си. Днес, вече харесвам фигурата си и продължавам с допълнителните натоварвания по стълбите и с вървене.

Водим много застоял живот, всичко ни е осигурено и все по-рядко ни се налага да правим някакво усилие, за да свършим нещо... Затова трябва човек сам да си създава предпоставки за активен живот, а с активният живот и бедрата ни са във форма и вид.

Диана Славова

Меден масаж срещу целулит
Този метод е бил известен още в древен Тибет. Той е основан на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества в състава на меда, включвайки стандартните механизми на действие на другите видове масаж.

Той е разновидност на рефлексотерапията - изумителното съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа.

Рязкото подобрение на кръвообращението в дълбоките слоеве кожа и мускулните влакна, способства за подобряване подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът, предавайки биологически активните вещества, абсорбира токсините и способства за бързото им изхвърляне от организма. Кожата след прилагането на медения масаж става мека, копринена, стегната и с изгладени подкожни уплътнения, подобрява се общото състояние на организма. Курсът на меден масаж трябва да се проведе на 15 сеанса, през ден.

Елица Чолакова

Масаж с лъжички изглажда бръчките и целулита
Известният немски лекар-козметолог Рене Кох смята, че можем да се избавим от бръчките и целулита, масажирайки кожата с най-обикновени лъжички.

За този масаж могат да се използват всякакви лъжици. Но най-добре е да изберем сребърни. В зависимост от това какво искате да постигнете – лъжичките могат да се нагреят, охладят или ароматизират. В тези случаи и резултатите са различни. Масажът може да се прави както на лицето, така и на цялото тяло.

За масажа с лъжички не е необходимо да имате някакви по-специални умения. Трябва ви само малко време и търпение, и в замяна ще имате по-стегнати мускули, гладка и опъната кожа, кръвообращението и лимфотока ще се подобрят значително.

За да получите желания ефект трябва да отделяте всяка сутрин пред огледалото около 30 минути за тази проста процедура.

Почистете кожата по обичайния начин, нанесете хидратиращ крем или специално масло и започнете масажа. Най-важното са масажните движения. Когато се извършват в посока на часовниковата стрелка, се правят с натиск, а обратно – само с леки поглаждания.

Масажът с лъжички е отличен начин да се избавите от отоците и подпухвания под очите и веждите. Охладете добре лъжичките и поставете върху веждите за няколко секунди, повторете движението 5 пъти.

Същото направете и в зоната под очите.

Лицето се масажира по начин, подобен на редуване на топъл и горещ компрес. Поставяйте на рицето като редувате топли и студени лъжици. Това повишава тонуса и освежава кожата. Лъжичките могат да се затоплят и охлаждат в подходящи билкови отвари – от лайка, розмарин, синчец.

Можете значително да изгладите бръчките на лицето с помощта на затоплена лъжичка.

За целта я намажете със съответния крем или с мед. За челото – правете поглаждащи движения от основата на носа към корените на косата, от веждите до корените на косата и от основата на носа през челото до слепоочията. Направете по 15 движения в посочените три масажни линии.

Жени Евтимова

Най-добри резултати в борбата с целулит се постигат при съчетанието на 5 фактора - здравословно хранене, достатъчно количество вода, редовни физически упражнения, масаж и подходящ козметичен продукт.

Пирамидата на храненето е известно помощно следство за разбиране на кои храни трябва да се набляга и кои да се избягват. Иначе хранителни режими има много и всеки трябва да намери собствения си баланс.

За изчисляване на нужното количество вода също има безброй методи, но общоприетият минимум е 2 литра.
Всеки спорт оказва благотворно влияние за тялото ни, стига да се спазват условията за безопасност и да се практикува редовно.

Антицелулитният масаж по принцип представлява дълбок масаж, но особено полезни са и четковият масаж, а също и ексфолирането под душа с утайка от кафе или друго подобно средство.

И накрая, но не по важност е добро козметично средство. Продуктите, изготвени в лаборатории, след редица изследвания и експерименти, могат само да помогнат в борбата с целулита. Комбинирани с масаж и сменяни регулярно, за да не се привикне със съставките, те са силен съюзник и не трябва да се подценяват.
 

More Body