Следва

Комбинезон 16

Какво е Celine за Фийби Файло сподели самата дизайнерка пред Financial times

Фиби Файло приема факта, че Celine e от скоро на модната сцена по-скоро като предимство, отколкото като...

All fashion преди 13 години

Фиби Файло приема факта, че Celine не е сред най-проспериращите модни къщи, когато поема поста на креативен директор на лейбъла през 2008.

За интервю пред Financial Times тя признава, че преди време Celinе не е значил толкова много за нея. „Когато трябваше да реша, дали да приема работата, не се интересувах от историята на модната къща. Имах и други оферти, но не бяха правилните, или не ми позволяваха да остана в Лондон, което не беше въпрос на преговори.

Разбира се, залозите бяха високи, защото всички бяха вперили погледите си в мен, а и съревнованието беше свирепо, заради икономическото положение. Но в същото време усещах, че не ме интересува какво и къде е бил Celine. Ще бъде какъвто го направя във времето, когато съм там.”

Файло е имала точна идея какво иска да направи със френската модна къща още от началото. „Бях на ясно от старта какво искам да постигна в рамките на модата или по-точно какво не искам,” казва дизайнерът. „Исках нещо искрено, смесица от това, което искам да нося, и начина, по който искам да живея. Трябваше да е просто и много истинско.”
 

More All fashion