Следва

Да започнеш отначало. Твоят финал на историята

Какво обичаме в pre-fall колекциите за 2011 - част първа

Харесваме pre-fall колекциите, защото за разлика от есенните колекции показват дрехи, които наистина можеш да носиш през октомври...

All fashion преди 13 години

Харесваме pre-fall колекциите, защото, за разлика от есенните колекции, показват дрехи, които наистина можеш да носиш през октомври и ноември, без рецептата за антибиотик да стърчи от задния ти джоб. Друго, което харесваме в тях е, че тенденциите за следващата есен излизат точно с година назад и имаме възможността да черпим вдъхновение от „близкото бъдеще.”

Сивото, черното и кафявото, които ще завладеят гардероба и следващата есен примесени с всякакви пастелни нюанси се освежават с вкусните цветове портокал и горчица. Изглежда след една година модата ще продължава да изисква от нас максимална женственост, постигната с ненатрапчив, спокоен аутфит, от който блика уют. Запазва се тенденцията ти да носиш дрехата, а не тя теб.

След като вече ти отрязахме едно парче с етикетче Chanel от pre-fall тортата за 2011, ето я и първата половина с всички любими дрехи, колекции и дизайнери.

Burberry



Гаджето на мотоциклетиста от пролетната колекция на Кристофър Бейли избяга с мръсна газ след няколко подхлъзвания на подиума и сега на нейно място пристига една рафинирана дама със силно присъствие.

Както винаги, той надгражда дизайнерското наследство на модната къща – всяко едно палто от колекцията го доказва. Видяхме тренч от лисица, вталена пухенка, палто с двуредо закопчаване и заешка кожа, остригана, за да прилича на много по-скъпия астраган. Много от палтата са с плетени яки, които могат да се свалят.

Панталоните са по краката или тип чарлстон, комбинирани с вталени сака. Роклите му имат много по-бохемски привкус с абстрактните си флорални принтове и дълги ръкави.

За мъжете имаме „портокалови” палта, както и такива с кожени ревери и пухенки, уютни пуловери и скини панталони.

Calvin Klein



Линията на Calvin Klein все повече напомня тези на Celine и Chloe в абсолютния си минимализъм. Цветовете са бяло, черно, сиво и телесно, като цялата колекция е като своеобразно продължение на последното му ревю. Франсиско Коста я определя като „минималистична, почти монашеска”. Това си проличава най-силно в гъвкавите туники, които са еднакво красиви като топове и като рокли, както и в палтата му без яки и провлечените рокли.

Fendi



Луксозен блясък, прекроен в красиви, лесни за носене аутфити. Сладки плетива в скъпоценни тонове като сапфир и изумруд се появяват върху поли и пуловери. Tалията е изведена на преден план с поли с висока талия, както и рокли, носени с колани. Палитрата преминава през хладни сини нюанси – сапфир, небесносиньо и кобалтово. Обработен жакард е използван в няколко вечерни предложения, покрит с малки точици с метален блясък, наподобяващи нощно римско небе.

Helmut Lang



Дуото Nicole и Michael Colovos творят своите малки градски чудеса за Helmut Lang прекрасно. Влюбихме се в липсата на симетрия в иначе почти стерилните дрехи, които са подготвили за идната есен. Харесваме играта им с кожа, заедно с факта, че дизайнерите отказват да лепнат етикет „демоде” на лицевата кожа и продължават да развихрят гения си върху нея.

Друг забележителен момент в колекцията са принтове, използвани върху дълги асиметрични рокли и поли.

Jason Wu


Това е само втора pre-fall колекция за дизайнера, но надминава два пъти предишната по размери. Този път той взима настоящите тенденции, предлагайки копринени поли, цветни плетива и рокли, както и моменти от милитъри тенденцията и мъжкия гардероб – всичко това с нежни и леко кокетни нотки. Например - памучна парка с детайли от дантела по гърба и рамнете. Парти роклите са плисирани в долната си част, а на места се забелязват и леки флорални мотиви.

Michael Kors



Дизайнерът Mайкъл Корс откри шоуто си с думите, че названието pre-fall трябва да бъде заменено, защото подвежда потребителите и пречи на продажбите на колекциите, след което показа една остра графична колекция с прави линии и силна палитра от цветове - бяло, черно, червено и електриково синьо. Колекция, която като че ли иска да ни научи да носим цветове, дори и да имаме гардероб пълен с черни дрехи.

Панталони дълги малко над глезена се носят с тънки пуловери и раирани тениски от фин кашмир. Колкото до аксесоарите, впечатление направиха ботушите с животински принт, чантите, които могат да се носят по три начина и слънчевите очила със сини стъкла. При вечерните тоалети властва дългата рокля, като на тази от червен шифон с кожен колан около талията предричаме най-голям успех в Холивуд.

Очаквай в понеделник следващата порция любими pre-fall колекции.

 

More All fashion