Следва

Б като Библия - Б като Блог

Trend Report: Скандинавска приказка

Измежду многото неща, които трябва да признаем на скандинавските народи – като изобретяването хладилника...

All fashion преди 13 години

Измежду многото неща, които трябва да признаем на скандинавските народи – като изобретяването хладилника, е и техният невероятен нюх да изглеждат добре облечени в най-непредсказуемия сезон – зимата. Норвежци, шведи, финландци и датчани владеят изкуството да подбират гардероба си така, че хем да им е топло, хем да са в крак с модните тенденции.

Тази зима определено няма да ни е студено, въпреки снежните парцали, които падат върху прозорците ни. Дизайнерите са се погрижили за гардероба с идеята, че все пак е зима и сякаш напук на икономическия хлад, предлагат уют и топлина.

Водещите дизайнери обръщат поглед към Северна Европа и нордическите народи и възраждат в колекциите си образа на скандинавската богиня – студена като лед, с изпепеляващ поглед, облечена в кожи.

Прегръдката й обаче приласкава с обещанието за топлота и не ни остава нищо друго освен да скочим в шейната на Снежната кралица, точно както Кай от приказката на Андерсен.



Палтото от естествена кожа е неизменна част от дамския гардероб, то внася спокойствие и излъчва класа. Верен на черно-бялата комбинация, Карл Лагерфелд предлага в колекцията есен-зима на Шанел нов тон – сивото.

Трябва да признаем, че този ултрамодерен за сезона цвят перфектно се вписва в цялостния пейзаж, като въпреки мрачното време, придава по-скоро свежест на дрехите.



Можем да заложим на класическа дължина на палтото – малко под коляното, но можем да изберем и по-къс вариант, като го съчетаем с дълга пола до към средата на прасеца, гети, елегантни боти и копринена риза.



Ако желаеш да поразчупиш визията си, по-късото палто се комбинира със светли дънки или пола и дебел клин, като към това добавяме боти в милитъри стил. Цветовите комбинации могат да бъдат и смели – червено с кафеникаво например.



Марк Джейкъбс залага на сиво в комбинация с обувки в светъл, nude нюанс, както и на пуловери и поли в стил 50-те.

Ботушките с кожички са практичен вариант както за ски в планината, така и за градски условия, така че момичета не се притеснявайте за крачетата си, докато кръстосвате улиците на София, изпълнявайки задачи.

Не препоръчваме обаче така популярните сред холивудските звезди ботуши UGG, първо, защото…ами..нека си признаем – наистина са си грознички, и второ, когато нагазиш в кишата и намокрите крака, гарантираме ще поискате да ги върнете в магазина. Лично сме изпробвали последното.

За по-специален случай, дизайнерите предлагат и варианти с висок ток, които биха стояли добре с елегантна феерична рокля, за да напомняте северни феи.


D&G колекция есен-зима 2010/11

Тази година еленът Рудолф е дезертирал от впряга на шейната на Дядо Коледа и сега пъчи рога от пуловери, елеци и шапки, редом до снежинки, ромбове и всякакви други елементи, които бабите ни обичат да вмъкват в плетените пуловери.

Какво по-хубаво от един такъв пуловер? Допълнението му с шапка и шал, отново изплетени от сладките ни баби… размечта ли се за домашния уют, особено след Коледата? Дизайнерите на Зара и Бенетон ни предлагат от този домашен уют, като добавят лек колежански намек и сравнително добра цена за подобен чифт!

Предлагаме този сет за един романтичен уикенд с любимия в някоя хижа високо в планината и независимо, че навън може да вее и затрупва, вие двамата се наслаждавайте на пукота от оранжево-червения пламък в камината.



За да разчупим черно-сиво-белия бекграунд на нашата зимна приказка, Анна Суи предлага смели и доста сполучливи вариации за студените дни – етно елементи в кафяво и тюркоазено, бледо сиво и черно, омесени с тютюнево зелено и милитъри и авиаторски якета, като тези на BurburryProrsum, чийто стил улавя бунтарския дух на Лондон.
 

More All fashion