Следва

Новите лица на модата - Тали Ленъкс

Editors' wish list 2011

Типично за всеки пресметлив моден любител е да си изготви списък с модните неща от първа необходимост в...

Fashion преди 13 години

Типично за всеки пресметлив моден любител е да си изготви списък с модните неща от първа необходимост в началото на всеки сезон и да се стреми да го спазва, доколкото волята му го позволява.

Разбира се, витрините са коварни, продавачите умели и това се оказва мисия невъзможна.

След като веднъж си набавил всичко от списъка обаче, всяка следваща покупка е напълно легална спрямо гардероба ти, в който винаги има място за поне още една рокля.

Е, пролетта в бутиците скоро ще настъпи, така че е време да извадиш любимата си химикалка. Ето ги първите неща, които ние вписахме в нашия списък с модни желания малко преди началото на 2011.

Иван

Не беше лесна задача да огранича избора си само в няколко неща, които искам директно да кацнат в гардероба ми, но се спрях само на пет належащи и дори задължителни. И така, ако съдбата е благосклонна и “Дядо Fashion Мраз” реши да се завърне следколедно за допълнителен ъпгрейд, бих желал да получа по ред на важност:



- Колие Givenchy, което е смразяващо и до някаква степен (само)убийствено красиво.
- Гривна Maison Martin Margiela, защото си ги представям в един аутфит с по-горното, в допълнение към черна риза.
- Кожен панталон Burberry Prorsum. Тук причини да искаш…
- Чанта Alexander McQueen, защото просто я искам! Знам, че е огромна и може би непрактична, освен, ако не пътуваш на далеч, но какво пък.
- Обувки Prada. Последни, защото още не са в магазините. И бих ги носил не само следващото лято, а винаги, навсякъде и по всяко време.
Ако някой реши, че ще ме зарадва, моля да остави контакт на редакционния ни e-mail. Благодаря!

Мария



Откакто видях гривната Talon Cuff на Pamela Love за първи път, въздишам по нея, дори я вписах в писмото си до Дядо Коледа. Той за съжаление не ми я донесе, оправдавайки се с кризата и с факта, че в момента е разпродадена в онлайн магазина и как няма да е, като е толкова красива.

Следваща в списъка ми е рокля от колекцията resort 2011 на Stella McCartney. Тази ми е любимата, но бих носила всяка от тях – всички са толкова слънчеви, дори черните.

Понеже умът ми винаги лети някъде в облаците, обичам поне тялото ми да е здраво стъпило на земята, затова въпреки че завиждам на упоритостта на много жени да тормозят нежните си летни крака на висок ток, аз ще ги изпреварвам на пешеходните светофари с ниски, почти долепени до земята сандали, като тези съкровища на Lanvin. Ако пък ще е високо, искам да е Prada, не е малко, но пък колкото за едни цветни Prada на стабилен дебел висок ток съм внимавала.

Ще се усмихна много и на „торба” с етикет Jil Sander, за която от сега обещавам да бъда много послушна.

Елена
Мечтите винаги се сбъдват, не е тайна, че трябва да внимаваме с тях.
С пълна сила това се отнася и за модните самопожелания и мечти. Крачката от добрия стил до кича е миниатюрна, ето защо и визията за това, какво най-много желаем да ни се случи в гардероба, е важна и следва да бъде внимателно обмислена.
Без да обръщам внимание на тенденциите за идния сезон, а просто защото наистина бленувам за тях, попълненията на живота ми, съсредоточени в съвсем близката 2011-та, се свеждат вкратце до:



- прекрасен, ама наистина съвършен панталон, от студено пресована вълна, задължително с висока талия и прав крачол, в който дупето изглежда като пуканчица, а краката - безкрайни и с който никога не можеш да сбъркаш, от посещението на Лондонската седмица на модата, през гостуването на най-красивия българин за 2010-та - Юлиан Вергов в офиса на редакцията ни, до обикновена късна закуска с девойките в събота. От десетките панталони, с които разполага гардероба ми, нито един не се случи от гореописания съвършен модел. Жадувам за него!



- бежови обувки със средно висок ток, е, поне 8 сантиметра, матови, с обло деколте и перфектен гьон отдолу. Италиански, естествено, от онези, дето сякаш са направени, за да изглежда коляното като на модел, глезенът - като на газела, а свода - като от порцелан. Мммм, можеш да останеш с обувките си...



- костюм от две части, ултраженствен, с пола до малко под коляното, сако с лежерна, несложна кройка, колан в талията, и ниски, но секси обувки. Няма какво да добавя за тези, които са гледали с точно такива костюмчета Оливия Молина в "Средиземноморска диета" /май все още е по кината, и е просто съвършения женски филм/, за останалите - човек и добре да живее, накрая пак замечтава за вечната класика - в моя случай костюмът с пола /в никакъв случай незаменима с панталон/ на една истинска жена.

Гергана

Желанията ми около Нова година в модно отношение се свеждат до няколко събития, на които бих искала да присъствам през 2011-та, но те са доста наивни, макар и не съвсем невъзможни. Но в wish list-a за настъпващата година включвам някои доста добри попадения, с които искам да се гордее гардеробът ми:



- дългата пола – права и до земята, с цепка до коляното, която да разкрива най-хубавата част от краката и да загатва за още по-красивата. Като тези на Helmut Lang от колекцията пролет-лято 2011. Представям си бялото костюмче на Lang с огромен клъч и боти тип кубинка с връзки. О, пролет, о, музо моя!



- бих искала да се гордея и с една рокля от колекцията на божествената царица на принта, младата, но успешна Мери Катрандзу. Коприната ми е мечта, а идеята за огромните бижута, принтирани върху експлозията от цветове, ще направи чудеса с фигурата ми. Е, първо задължително ще се наградя с няколко фитнес процедури. Представям си роклята на Мери с обувки в nude, с каквито се сдобих миналата пролет и смятам сериозно да експлоатирам през новия сезон.



- задължителното мини бомбе пък си го заплювам още за първите дни на 2011-та. Шапката мечта на моя гардероб я искам със сакото от туид, мъжка кройка, с което се сдобих преди дни от един second hand, джинсите – широки, а ботите ми – високи и на платформа.



- палто от кожа с косъм, без значение дали е изкуствена или естествена. В тъмнокафяво или в сиво, мисля да инвестирам сериозно в една такава покупка, от която ще се възползвам поне четири сезона. Дълго до прасеца или да покрива дупето - няма никакво значение.

Антония
Обещавам, че най сетне ще довърша стаята гардероб с размери 5 на 5 метра, ако през 2011 ( за предпочитане още в самото й начало) получа:



- Поне 6 от нещата от новата колекция на Chloé - почти изцяло в бежово, удобна, непринудена и ненатрапчиво гениална.

- няколко чифта обувки / без уточнение, но повечето винаги има по-голям ефект на радост / и едни ботуши-клин, за предпочитане в тъмен цвят, дизайнерски изработен, кожен, плътен. Т.е. подметката и клина ще са съединени и взаимно свързани!



- в този ред на мисли – искам палтото с най-дългия косъм, капелата с най-големия радиус и очилата с най-голямата рамка! Не е за книгата на Гинес, а за мотивацията да запълня гардероба. ОБЕЩАНО!
 
Мая



1. Чифт обувки Jimmy Choo от лятната круизна колекция,по-специално тези в неоново жълто, защото внасят голяма доза цвят в един монохромен вечерен аутфит.



2. Малка бяла рокля или цял ансамбъл от D&G Spring-Summer 2011, понеже ще ни трябва нещо бяло за лятото, а колкото и комерсиални да са двамата италианци, знам, че всичко, което направят, винаги ще ми хареса!



3. Черното кожено асиметрично яке от Aminaka Wilmont – наистина просто се влюбих в него…

4. Малко фантасмагорично, но искам да направя интервю с Фрея Беха Ериксен – следя развитието й от години, адски нестандартна е в моите очи, бунтарка по дух. Знам, че ще каже много интересни и пиперливи неща!



5. Да посетя Ню Йорк отново…този път за седмицата на модата там. Един невероятен град, по-скоро въплъщаващ духа на европейска столица, отколкото на американски мегаполис.
 

More Fashion