Следва

Трансформърс: Представи си Златка Райкова

Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2011/12. Ден шести

Що се отнася до Marc Jacobs следващата есен се подготви за тонове точки, прилично количество латекс и дантела, платформи и малки шапчици...

All fashion преди 13 години



Marc Jacobs


Що се отнася до Marc Jacobs следващата есен се подготви за тонове точки, прилично количество латекс и дантела, платформи и малки шапчици, както и доста прилепнали силуети. Дизайнерът признава, че тази колекция е отговор на пролетните му развлечени и ефирни форми.

От друга страна, ако се доверим на опита от миналите сезони, именно такива ще бъдат и елементите, на които ще наблегнат модните къщи догодина. Въпреки това, дрехите изглеждат много по-атрактивни за гледане, отколкото за носене.

Thom Browne



Представи си думите от мъжката колекция на Browne преведени на женското тяло. Точно такива елементи представи той в Ню Йорк – каре, екстремни пропорции, сложни слоеве и абсолютно доминиране на традицията на червено, бяло и синьо. Всичко това поклащащо се под вихъра на убийствено дълги мигли.

Абсолютна липса на секс в дрехите, но едновременно с това и леки криввания – например бейзболното яке, което преминава в рокля с форма на пясъчен часовник.

Marc by Marc Jacobs




40-те или по-скоро 70-те преминаващи в 40-те е цялото усещане, което оставя колекцията на втората линия на дизайнера. Момчетата носят блузи с поло яки, но в костюми с двуредо закопчаване и широки панталони, тренчкоти, закопчани догоре ризи и вратовръзки.

При момичетата имаме дълги пуловери, много кадифе, сака с колани и сатенени шорти, както и чорапи до глезена, обуви в обувки на висок ток.

Halston



Мариос Шваб изненада критиката с втората си колекция за лейбъла. Както се очакваше имаше по гръцки драпирани коктейлни рокли и спортни елементи представени по минималистичен, но все пак бляскав начин, но като цяло в колекцията изпъкнаха модели без енергия и зле изглеждащи материи.

Кожена рокля под формата на риза се оказа най-скъпо изглеждащата дреха, но тя не беше достатъчна за критиката, очакваща ревю, което да изстреля лейбъла в модните висини.

Diesel Black Gold



София Кокосалаки обясни вдъхновението си за колекцията така: „да не отивам към минимализъм – в момента всички го правят. Все още можеш да се обличаш по casual начин и все пак да си позволиш нещо повече.”

Знаейки, че клиентелата на лейбъла не вярва в „малкото е повече”, тя предлага една смела деним колекция с плетива и милитъри сака, но не разбирай военния елемент, както си го разбирал до сега. Този път униформите са заимствани от 18-ти и 19-ти век. Освен това имаме и задължителния за лейбъла рок елемент.

Rodarte



Копринени рокли с отпечатана върху тях пшеница, палта дълги до глезена, лицева кожа и кожа с косъм и геометрични форми. Това този път ни приготвиха сестрите Муллийви, доста различаващо се от последните им две колекции.

В контраст с тях имаш и няколко рубинено червени рокли, които се разходиха последни, но както Кейт обясни в края на ревюто, "Не може да отидем в Небраска и Канзас и да не вземем малко "Магьосникът от Оз".”

Vera Wang




Парката определено ще изживее модния си момент през есента. Във варианта на Vera Wang тя, разбира се, пристига в доста по-луксозен вариант с кожа от лисица, която или топли отвътре, или украсява външната част на дрехите.

Разбира се основен мотив е черно - след като предните сезони Уанг се отклони леко към червеното и флоралните мотиви, за есен 2011 тя отново се отправя към характерната си палитра. Парките дизайнерът комбинира с рокли или топове от шифон и скини панталони.

Другият доминиращ мотив в колекцията са плисетата, които се появяват върху рокли – къси, дълги, с падащи рамене и деколтета, или пък с високи яки и дълги ръкави.


 

More All fashion