Следва

Дизайнери за следене: ADRIANA RICA

Седми ден от седмицата на модата в Париж. Култ към женствеността

Седмият ден от модната седмица в Париж разгорещява още по-силно очакването от ревютата на най-големите...

All fashion преди 13 години

Седмият ден от модната седмица в Париж разгорещява още по-силно очакването от ревютата на най-големите имена в модата. И ето част от тях и тенденциите за есен/зима 2011/12.

Chloé


Змийската кожа е манията на Хана Макгибън за следващия сезон, докато преди година на почит беше камилата. Пуловер, съчетан с панталон в змийска кожа, кожен панталон тип анцуг в два цвята, ярка палитра от цветове, рокля с принт питон – това са основните акценти при лейбъла като забелязахме, че разцветката на влечугите присъства във всеки модел, макар и само в един детайл.

При Chloé есен-зима 2011/12 припознаваме и силната тенденция 70-те!

Commuun



Играта с материи е на голям почит следващия сезон. В ръцете на Кайто Хори и Айку Фурудате се откроява хоризонталното присъствие в напластяването, като при този моден трик дизайнерите използват основно разнообразието в материите и контраста черно-беля. Тук-там обаче има и смело присъствие на ярки цветове.

Emanuel Ungaro



Колекция есен/зима 2011/12 на Emanuel Ungaro ни напомня до известна степен на преди дни показаната на Givenchy, заради силния котешки акцент. Животинските мотиви обаче присъстват доста по-деликатно, но и тук жената е силна, премерена и дива по природа. И тук също така има няколко „сладки” модела в розово-синята гама.

Giambattista Valli



Двойствеността е от основно значение за колекцията на Giambattista Valli. По време на шоуто в седмия ден на модната седмица в Париж дизайнерът се позиционира в две посоки – елементарна в цветово измерение и също толкова сложна в линиите колекция.

Връзката между двете обаче е семплата женственост. Той иска всичко да е непосредствено или както каза той след шоуто си  "Искам да са достатъчни три минути, за да успява една жена да се облеча."

Деколтета са високи, силуетите са тип ученичка, цветовата палитра е предимно черно-бело, с редки присъствия на розово, червено и жълто.

Stella McCartney



Стела Маккартни се подписа върху колекцията си с мъжко-женски микс до крайности за есента. Леко прозрачна материя, деликатни плисета, дълги и широки сака, широки рамене, къси панталони и обувки на нисък ток. Същевременно Стела вкарва прозрани и много женствени материи, както тя най-много обича.

Vanessa Bruno




Взрив на руската тема и Чайковски присътват в новата колекция на Ванеса Бруно. Яке, памучна пола и шал на главата не означава, че Бруно пропуска романтиката на Майка Русия. Ръкави с бродирани подгъви, бялата рокля от памук, палтата, огромните жилетки - и всичко това препраща към необятна Русия.

Yves Saint Laurent




Вълненото палто с огромни ръкави от кожа с косъм е нещо като идея фикс при дизайнерите в колекциите за следващата зима. Но най-хубаво е да го видиш пресъздадено под етикета на френския класик – тогава няма как да не го пожелаеш.

Съвсем класически са и присъствията на трапецовидните поли, широките панталони, а в тенденциите пък са елегантните кройки в стил 70-те, както и късото наметало.

Тънкият колан става автоматично must-have за есента, както и класическото каре.

С три букви YSL!

Със съдействието на   

Основен партньор Moët & Chandon:



 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.