Следва

Без повече изпотяване. Кожата ти заслужава да е суха и нежна

Духът на класическия Lacoste поло тишърт, уловен в колекция от аромати Eau de Lacoste L.12.12

Създаването на нов аромат никога не е лесно. Това е процес, който може да отнеме месеци, дори години на внимателно обмисляне, подготовка и усъвършенстване...

Body преди 13 години

Създаването на нов аромат никога не е лесно. Това е процес, който може да отнеме месеци, дори години на внимателно обмисляне, подготовка и усъвършенстване. Истинските класики сами по себе си превишават „сбора” от техните съставки, за да се превърнат в нещо магично, улавяйки не само духа на марката, но и трансформирайки посредством алхимия специфични нотки на аромата в абстрактни настроения и емоции.

LACOSTE представя своята първа колекция от мъжки аромати, вдъхновена от една от най-известните дрехи - LACOSTE L.12.12 поло тишърт. Създадена през 1927 от самата тенис легенда Рене Лакост (René Lacoste), тaзи знаменита част от облеклото бе прославена от всички шампиони по тенис за своята елегантна изчистеност в дизайна и свободата на движение, която дава специалната материя petit piqué. Тя е едно дръзко предложение, което завинаги променя дизайна на спортното облекло и от тогава става незаменима част от гардероба на всички мъже по целия свят благодарение на своята непретенциозна елегантност.

Създаването на тишърта, познат като L.12.12, изисква време и пълно посвещаване, за което неговото загадъчно име свидетелства. L означава Lacoste, 1 е препратка към уникалната материя памук пике (cotton petit piqué) и 2 означава с къс ръкав. Второто 12 е свързано с броя прототипи, които е трябвало да бъдат произведени докато Рене Лакост се задоволи с резултата. Той влага своята уникална шампионска интиуиция към перфекционизъм и практическия си опит, за да направи дизайна уникален. Сега за пръв път LACOSTE улавя есенцията на тази вечна класика в колекция от три аромата: Eau de Lacoste L.12.12. Тези три мъжки аромата – Blanc, Bleu and Vert – улавят чувството на лекота, свежест и спокойствие, които материята petit piqué дава на Рене Лакост с всяко носене. Всеки от тях е с легендарното лого на Lacoste с крокодилче, което е вдъхновено от прякора на шампиона Алигатора, който свидетелства за неговото упорито преследване на победата.



Първият аромат, който се появява, е емблематичният за марката EAU DE LACOSTE L.12.12 White Edition, който подобно на класически бял поло тишърт представя изчистена и елегантна линия. Отразявайки сложното изпълнение на L.12.12 поло тишърта, олфактивната му структура комбинира освежаваща връхна нотка от грейпфрут с пикантните кардамон и розмарин, заедно с чувствена мексиканска тубероза. Туберозата е специално избрана заради своята способност да провокира предубежденията и своята сила да извиква и усилва нашите най-дълбоки чувства, което идеално се свързва със страстта на Рене Лакост към неговия спорт и издръжливостта му на корта.

Много от важните характеристики на White Edition се намират в базовите нотки, където чувствена кожа и кедрово дърво се смесват с ясно отличителната земна същност на ветивера, за да създадат страхотен мъжки завършек. Цялостният ефект е уникално мъжествено флорално творение, което осигурява усещане за чистота и спретнатост с подчертана дървесна твърдост.

Като комплимент към емблематичното White Edition, колекцията EAU DE LACOSTE L.12.12 включва два допълнителни аромата, вдъхновени от другите два традиционни мъжествени цвята: син и зелен.



L.12.12 Bleu Edition силен, свеж, акватичен аромат, който преобразява класическата папратова ароматна категория, за да създаде усещане за преобладаваща мъжественост, която подхожда на този традиционен мъжки цвят. Уханието излъчва класическа акватична свежест с уникално присъствие на мента, нотки на водна папрат и розов грейпфрут, подсилени от градински чай и дъбов мъх, доста различни от традиционната комбинация от лавандула, характерна за паратовата база.



И накрая имаме L.12.12 Vert Edition: отпускащото свежо и открито ухание с уникален бамбуков дървесен акорд, който му придава усещане за зелена дървесност. Обгърнат с нотки на италиански бергамонт, леден пъпеш, листа от бреза и сандалово дърво, тази вълнуваща комбинация улавя аромата на свежа бамбукова трева и на листата, които ни заобикалят - идеалният аромат за естествено и спокойно настроение.

Подобно на поло тишърта, колекцията EAU DE LACOSTE L.12.12 предлага несравнимо разнообразие - аромат за всяко настроение: класически и изчистен; мъжествен и силен; спокоен и естествен.

Независимо дали се носи през деня, вечерта, на работа или на парти, всеки аромат е превъплъщение на безкрайна мъжествена елегантност.


 

More from View Sofia

More Body