Следва

Направи си сам салата от леща. Уникално вкусна, питателна и полезна

Readers' Profile - Виржиния Недева

Бялата риза за нея е свещена модна вещ. Бизнес аксесоарите също. Носи очила в класическа форма, много секси...

All About Life преди 12 години

Бялата риза за нея е свещена модна вещ. Бизнес аксесоарите също. Носи очила в класическа форма, много секси, тип секретарски. Прическата е перфектно оформена, веждите също. Маниерите – безупречни. Още преди да се срещнем с Виржиния Недева, която е поредният ни изключително интересен герой в рубриката на ViewSofia Readers' profile, се запознахме с нейните стилистични умения в конкурса „Стани моден редактор за шест седмици”. На финала ни беше страшно любопитно какъв точно човек се крие зад практичния, модерен и смислен гардероб, който ни препоръча.

Виржиния е зодия рак. Напоследък попадаме на много дами, представителки на тази зодия. И на нея й върви в търговията. Маркетинг мениджър е в HP. Фината й по момчешки елегантна визия малко ни напомни тази на Коко Шанел.

Работи в HP от 5 години, преди това е работила в рекламна агенция няколко години. Била е някога и промоутър. Може да се каже, че се е изкачвала по стълбицата на кариерата си и както тя самата казва – без да взема асансьора.

Имаме удоволствието да ти я представим:

V. S. Виржиния, от колко време познаваш ViewSofia.com?
В. Н.
Много отдавна, още когато излизаше преди около 4 години. Помня, че имахме нужда от моден сайт и агенция ни го препоръча.

V. S. Имаш ли любима рубрика, нещо, което не спираш да четеш и чакаш с нетърпение?
В. Н.
Нямам. Не бих се определила и от този тип потребители, които го посещават ежедневно и го четат постоянно. По-скоро го разглеждам като седмичник през уикенда – сутрин спокойно с кафе в ръка. Харесвам при вас наличието на критичен поглед, без допълнителен “хейт”, ако мога така да се изразя. Всичко е по-умерено.

V. S. Има ли нещо, което ти липсва?
В. Н.
Ами, честно казано не. Аз използвам сайта за ъпдейт на това, което се случва – културен афиш, моден афиш.

V. S. Кога започна да се интересуваш от мода и да откриваш стила си? Все пак ти участва в конкурса ни “Стани моден редактор”.
В. Н.
Модата винаги ми е била интересна. Това, което харесах в конкурса, е, че той беше предизвикателство. Често хора около мен са търсили съветите ми за външния си вид и реших да опитам да приложа това, което знам. Оказа се доста по-сложно, отколкото очаквах.

V. S. Пазаруваш ли онлайн?
В. Н.
Да си призная не, защото срещам затруднения с размерите. Правих го в Щатите, но там знаех, че мога да го върна и нямаше това притеснение “ако нещо не ми хареса... ако... ако....”

V. S. Живяла си там?
В. Н.
Ходих на студентски бригади. Изобщо всички тези неща, които студентите правят – като да ходиш на бригада, да си промоутър и т.н. – всички съм ги правила.

V. S. От къде човек с усет и стил като теб пазарува за гардероба си?
В. Н.
Нямам конкретни предпочитания. Често пътувам до САЩ и пазарувам от там. Тук ми е по-трудно. Преди няколко дни излязох за бяла памучна блузка с ¾ ръкав и не намерих нищо. Искам да е от хубав памук, без лого и не намирам.

V. S. Как би определила стила си?
В. Н.
Харесвам класически линии, по-изчистени неща. Много обичам бяло, но когато си отворя гардероба в него намирам и черно, сиво, много тъмносиньо и малко екрю за разнообразие. Не обичам шарени неща и когато се обличам си имам свое правило за три цвята, което не нарушавам.

V. S. А лятото, има ли изненади в гардероба ти - експеримент с цветовете, аксесоарите или нещо друго, което не си опитвала?
В. Н.
Моето лято преминава в бяло, черно, тъмносиньо и златно.

V. S. Изброй ни 5 ключови айтема в съдържанието на твоя гардероб?
В. Н.
Бяла риза, дънки, пола тип молив, високи обувки и голяма чанта.

V. S. Какво има в голямата ти чанта?
В. Н
. Има винаги несесер с гримове, парфюм, два чифта очила, химикалка, тефтерче, телефон, шалче и т.н.

V. S. Какво си купи последно?
В. Н.
Риза. Много обичам ризи. Харесвам тези с големи яки, хубава кройка, леко вталени и винаги ги закопчавам до горе. Другата ми любима дреха е голямото палто тип халат.



V. S. Какво си позволяваш в бизнес облеклото си?
В. Н.
Аз нямам толкова срещи с клиенти, което ми позволява повече свобода в облеклото. Въпреки това мисля, че не е нормално да се носят дрехи с гол гръб, да прозира бельото, сатенени панталони, къси рокли и изобщо всичко трябва да е доста умерено.

V. S. Какво променяш най-често във външния си вид?
В. Н.
Косата – цветът и формата. Била съм с дълга, с асиметрична, сега е къса. До скоро беше тъмнолилава и стигнах до цвета си сега.

V. S. A като тийнейджър?
В. Н.
Същата, но с оранжева коса.

V. S. Дома ти огледален ли е на стила ти - как си го подредила в момента?
В. Н.
В момента се намирам в една леко смешна ситуация. Част от мебелите в дома ми съм поръчвала преди години, когато съм имала вдъхновението да правя ремонт. Сега отново имам това вдъхновение, но “старите” нови мебели вече не отговарят на това, което харесвам и искам. Така че, мога да кажа, че е смесица от стилове – нещо класическо средиземноморско.

V. S. Значи обичаш пътешествията?
В. Н
. Да, много. Последно бях в Гърция.

V. S. Къде ще си лятото и какво ще вземеш със себе си?

В. Н. В момента съм се размечтала за южна Италия, а пътуването си до там смятам да комбинирам и с кулинарно пътешествие, което все още ми е в сферата на мечтите. Но си го представям много леко – със сандали, рокличка, хубави вина и хубава паста.

V. S. Може би имаш и някаква кулинарна страст?
В. Н.
Обожавам паста и съм се специализирала тясно в пастата.

V. S. Кажи ни тогава бърза чудна рецепта за паста?
В. Н.
Имам любима рецепта. Черно пълнозърнесто пене с риба тон, червена чушка и маслини. Става перфектно. Точно за 20 минути, колкото да се изстуди бутилка хубаво вино.



V. S. Ох, и ние се размечтахме за паста, довечера ще си я сготвим. Как прекарваш вечерите си в София обаче?
В. Н. Всичко е свързано с храната. Аз съм голям чревоугодник. В общи линии гледаме да се съберем с приятели и да хапнем нещо приятно на тихо местенце. Клубовете не са ми страст. Предпочитам тиха дълга вечеря в приятна компания, пред всеки клуб.

V. S. Препоръчай ни място в София с хубава кухня, за да не се чудим всеки път къде да отседнем.
В. Н.
Имам няколко любими. Едното е Таван, намира се на бул. България. Другото е Суши бара на Раковска.

V. S. Каза, че следиш и културния афиш. Хайде сега едно ново предизвикателство за теб - Какво би променила, ако беше министър на културата?
В. Н.
Помня, че като малки ни водеха на театър, едва ли не под строй. Истината е, че не сме разбирали много от постановките, но успяваха да вкарат младите хора в театъра, в операта и балета. Според мен е много важно подрастващото поколение да бъде научено. Натиснати от ежедневието, хората малко или много нямат време за това, не им и хрумва, това трябва да се случва в училище.

V. S. С толкова храна, как поддържаш добрата си форма?
В. Н.
Опитвам се с фитнес и тенис, но не бих казала, че съм много сериозна.

V. S. Беше ни много приятно. Благодарим ти за хубавото следобедно кафе!
В. Н.
Благодаря и аз за компанията!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.