Следва

We love: Кожа като коприна в 3 стъпки на много добра цена

От баба трябва да знаем. Как да си забъркаме чудотворен крем за младост

Знаеш как баба записва всичко старателно в един стар тефтер. Пази рецепти за чуден кекс с лимонада, вкусни...

Hair преди 12 години

Знаеш как баба записва всичко старателно в един стар тефтер. Пази рецепти за чуден кекс с лимонада, вкусни мекички и любимата ти пилешка супа. А в пожълтелите страници се крие истинска съкровищница на домашни чайове за всякакви болежки, малки тайни за това как да махнеш дъвка от плата на роклята или да изпереш петно от любимото кашмирено палто.

И в тази ценна тетрадка не рядко има магическа формула за мазило, което лекува рани, избелва петна или сваля най-малко 15 години от лицето ти.Последното обаче най-ни заинтригува.

Пробвали сме много домашни маски, балсами за коса, пилинги, но за крема си за лице винаги сме предпочитали да се доверяваме на доказани козметични марки.

Истината е, че каквито и реномирани или органични продукти да купуваме, никога не можем да сме сигурни какво точно има вътре.

Най-сигурният начин да знаем, е да забъркаме крем със собствените си ръце.

Обещаваме ти, че отделиш ли време на рецептата, която предлагаме, ще бъдеш силно впечатлена от резултата.

Поколения жени са дължали красотата си на тази вълшебна истинска био смес, независимо от възрастта и типа кожа. Този вълшебен крем има свойството да подхранва сухата кожа, да балансира мазната (да, въпреки зехтина), да изглажда бръчиците и да прави тена равен, сияещ, чист.

Съставките са лесно достъпни и напълно безвредни. Единственото, което ти трябва, е желанието да направиш нещо полезно за красотата си и да бъдеш алхимик поне за час.

Бабите, в чиито тефтери намерихме точната рецепта, уверяваме те, изглеждат фантастично добре за своите години и са категорични, че всичко дължат на магията на крема.

Рецепта за вечна младост

400 гр. Зехтин
По 2с.л. розмарин, невен, лайка, мента
Боракс (от аптеките)
Бял восък
Сакъз (дъвка)
Розово масло


Зехтинът се затопля на водна баня за половин час заедно с билките. Оставя се да преседи една нощ. На следващият ден се прецежда и от него се отделят 4 лъжици ( за една бурканче крем.) Те се затоплят на водна баня и към тях се прибавя малко сакъз и две супени лъжици ситно настърган восък.Прибавят се няколко капки розово масло и боракс на върха на ножа. Охлажда се и се държи в плътно затворено бурканче. Останалото количество се съхранява в хладилник или се раздава на заслужили приятелки и роднини. Кремът е чудотворен и върху кожата на тялото.

Обещаваме ти, че щом забъркаме сместа и пробваме действието й в продължение на няколко седмици, веднага ще ти съобщим резултата.
 

More Hair

Катран, праскова и крем брюле - 13-те нюанса на слънцето в косите ни

Hair преди 5 дни

Лятото може да не предизвика същото желание за поставяне на нови начала като новогодишния период, но със сигурност носи вкуса на експеримент. А кой е най-лесния и въздействащ такъв? Този с косата, of course. 13-те най-секси цвята, които ни блазнят днес, са надолу в материала.