Следва

Double Trouble - анималистичен пуловер

Ана Уинтур разказва как и защо решава да сложи джинси на първата си Vogue корица

По повод 120-тия септемврийски брой на Vogue, този за 2012 с Лейди Гага, облечена в Marc Jacobs, главният...

All fashion преди 11 години

По повод 120-тия септемврийски брой на Vogue, този за 2012 с Лейди Гага, облечена в Marc Jacobs, главният редактор Ана Уинтур, жената, която е на "престола" вече 24 години, споделя в кратък материал в онлайн версията на списанието за първата си корица като моден шеф, известна с революционния си подтик. За първи път в историята на модната библия се появяват джинси на корица, а още по-шокиращо е тогава съчетанието им със сако от колекция висша мода на Christian Lacroix

Една от най-влиятелните жени в света се връща към скъпия спомен, за да се научим как се случват големите промени в живота, модата и бизнеса. 

"Работейки върху този юбилеен брой, се замислих за първата корица, която съм правила за Vogue като главен редактор. Беше през ноември 1988 г. и на нея бе моделът Микаела Берку, която Питър Линдберг снима, стилизирана от Карлин Серф де Дадзили. Микаела носеше сако с пришити във формата на кръст мъниста от Christian Lacroix и протъркани джинси от Guess. Сакото всъщност беше част от костюм, чиято пола не ставаше на Микаела, която тъкмо се бе върнала от кратък престой при роднините си в Израел и бе качила няколко килограма. Не, че това имаше някакво значение. Всъщност този факт дори се оказа идеалният вариант да съчетаем едно haute couture изпълнение, бляскаво и скъпо, със семплата реалност и просто да наблюдаваме какво ще се случи."

И се случва това, че днес никой не може да си представи модата без еклектика - без съчетаването на скъпо с евтино, на бляскаво и разкошно с обикновеното и делничното, на старо с ново.

"Онова, което никой не очакваше, продължава Уинтур спомена си, бе да изберем точно тази снимка за корицата, заради която от всички печатници ни звъннаха, за да ни питат загрижено дали не е станала някаква грешка. Нормално след като тази корица изобщо не приличаше на предишните изпипани и елегантни на Vogue до този момент, лица с много грим, с масивни бижута. Тази корица определено нарушаваше всички „правила”. Микаела изобщо не гледаше към обектив, очите й бяха почти затворени. Вятърът издухваше косата й пред лицето. Изглеждаше семпло и непринудено, като случайно уловен момент от улиците на града, какъвто всъщност си беше и каквато беше и самата ни идея. След това хората интерпретираха ситуацията по какви ли не начини: смесвали сме висшата мода с дрехи за обикновените хора, Микаела била бременна, било с религиозна насоченост. Но в никое от тези твърдения нямаше и капка истина. Погледнах снимката и усетих вятъра на промяната – няма какво повече да поискаш от една корица." 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.