Следва

Фабрика за въображение: Puma Creative Factory отвори врати

News Екстаз в сряда: Лейди Гага е най-богатата млада звезда, Натали роди момче, Фейсбук ще върти търговия с акции

Според авторитетния "Форбс" Лейди Гага е начело на класация за на най-богатите звезди под 30 години преди...

Events преди 12 години


1. Лейди Гага е най-богатата млада звезда.


Според авторитетния "Форбс" Лейди Гага е начело на класация за на най-богатите звезди под 30 години преди канадското чудо Джъстин Бийбър.

Може да носи рокля от пържоли или уж случайно да изгуби роклята си по червения килим, но явно точно това е причината да се продават така добре и нейните продукти.

Представи си, само през миналата година поп певицата е спечелила 90 милиона долара, а през май беше обявена пак от „Форбс” за най-влиятелната звезда в ежегодната класация на списанието на 100-те най-влиятелни звезди.

Тогава тя победи и непобедимата Опра Уинфри, която през последните четири години беше неизменно на върха в класацията.


2. Натали Портман роди момченце




Радостта за Натали, която спечели своя заслужен "Оскар", и 33-годишният й годеник - хореографът Бенджамин Мийпие, най-после дойде – момченце е. Но все още не знаем нито как се казва, нито кога и къде е родено звездното бебе. Агентът на Натали Портмън все още не е излязъл с официална информация.

Актрисата обяви през декември, че е бременна и планира да се омъжи за приятеля си, френския балетист и хореограф, с когото работеха заедно по "Черния лебед" и обучението на Натали като балерина.

Да им е жив и здрав наследникът!

3. „Споделено с Камелия” отпразнува 1 успешна готина.



Топ водещата на най-рейтинговото предаване в TV7 Камелия сподели, че предаването „Споделено с Камелия” е успяло, защото тя и екипът й са заложили на хората с обикновените проблеми, на които често не обръщаме внимание.

Популярната певица и водеща гостува в „Гореща точка” на Николай Бареков по случай първия рожден ден на предаването си.

За една година в предаването бяха разказани стотици истории, които са част от ежедневието на почти всеки човек в България, но често пропускаме, увлечени от политическите теми и днешния наболял проблем, разказва Камелия. Според водещата хората търсят изява в предаването, тъй като са загубили доверие в политиците и институциите, което Камелия отчита като „най-страшното”.

По време на интервюто тя беше провокирана от Бареков, че е облечена според последните тенденции на модата, на което водещата отговори: Тези очила съм си ги купила за 6 долара от Щатите преди две години. Камелия за пореден път сподели, че не материалното трябва да е водещо в живота на човек. Според водещата, образно казано, само „Бентли” не е достатъчно, трябва и любов между двама, тъй като за джантите на Бентлито можели да бъдат тема за разговор два дни, а след това нямало за какво да си говорят.

Е, така е, ама на някои само това им се слуша. Радваме се, че Камелия, която изключително добре се справя не екран, тези теми не я вълнуват!

4. Комиксовият герой Lapin на азиатския артист Mr. Clement остава в София до 26 юни поради големият интерес на българската публика.




Приключенията на малкото зайче и неговия създател проследиха и децата от арт школата на Музейна галерия, които присъстваха на специална среща с художника на 10 юни.

Lapin е ръчноизработената статуя-заек, превърнала се в запазена марка на Mr. Clement и добре позната в Европа и САЩ. Благодарение на популярността й са организирани пътуващи изложби в няколко града – Хонг Конг, Париж и Лондон.

Изложбата на Mr. Clement в София е част от фестивала Sofia Design Week 2011 и може да бъде видяна в Музейна галерия за модерно изкуство.

Mr..Clement е артистичен псевдоним на илюстратор и скулптор, който намира вдъхновение в популярната култура и класическата музика. Резултатът от работата му са комикси, анимация и скулптура. По принцип е от Хонг Конг, но от 2003 живее и работи в Лондон. Студиото му се нарича Lapin Factory Ltd.

Творческите му прояви са опит за смекчаване на традиционно високото изобразително изкуство, миксирайки го с популярна субкултура от Изтока и Запада. Простотата и чувството за хумор са ключови за автора, за да могат хората да се асоциират с една творба и да я разберат за себе си. “Простотата позволява на артистите да прескачат по-лесно културните граници,” казва той.

Mr. Clement непрекъснато изследва нови платформи, чрез които да представя работите и експериментите си с рисуването и скулптурата в различни контексти. Напоследък се занимава и с видео и анимация.

Ако си го изпуснал в рутината, ето още една възможност.

5. Фейсбук ще се развива и в бизнес с търговия на акции.



Не знаем дали това ще е бъдещето на социалната мрежа, но определено след като се превърна в масово средство освен за общуване, но и за маркетинг и реклама, фейсбук има амбицията да стане и търговска платформа, научаваме от "24 часа".

Компанията вероятно ще стартира бизнес с търговия на акции, при това без да се налга потребителите да излизат от социалната мрежа. Колко удобно!

Всичко това става благодарение на технологията Customer Stock Ownership Plan на Nasdaq OMX Corporate Solutions и Loyal3. Чрез нея всички потребители на фейсбук ще могат също да публикуват съобщения за сделките на своите стени.

Напълно безплатно е, няма да се събират комисиони от търговията с акции, така че всеки може да се пробва. Идеята обаче е, че 10 долара е най-високата стойност на една сделка, тъй като има ограничения в сумата.

Технологията е интегрирана в мрежа от услуги, което позволява на потребителите да публикуват своите оферти чрез различни компании, включително GlobeNewswire, Corporate Intelligence и сайта Investor Relations. Използват се платформа Ruby on Rails и технология за микроплащания.

Според Loyal3 клиентите ще се чувстват по-лоялни към фирмата, като купуват повече продукти или акции, а не само да натискат Like на стената си във Facebook. Защото е очевидно, че на някои това вече им е доста досадно занимание.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?