Следва

PFW: Дефилетата - Saint Laurent пролет/лято 2016

Известно е името на новия творчески директор на Баленсиага

Преди часове, малко след като станахме свидетели на поредната много добра колекция пролет/лято 2016 на...

All fashion преди 8 години

Преди часове, малко след като станахме свидетели на поредната много добра колекция пролет/лято 2016 на Balenciaga, която ще покажем в пълнота по-късно днес, френската модна къща обяви името на новия й творчески директор. Грузинецът Демна Гвасалия ще замени Александър Уанг, който е на поста от 2012-та и се справяше блестящо като шеф-дизайнер, балансирайки между американската естетика и леко младежкия тон на едноименната му марка и авангардното наследство на Кристобал Баленсиага.

Гвасалия не е гръмко име, но работата му за колекцията на неговия собствен лейбъл, наречен Vetements, върху който работи заедно с брат си и още петима приятели, успя да шокира Париж с доста смели кройки и дизайн с идеята за нов прочит на чисто конвенционалното облекло. Тениски с надпис DHL, жълти като фирмения цвят на компанията, развлечени суитчъри, първообразът на тренди гащеризона от деним - доченият, домакински престилки и работнически ризи и панталони, показани пак в дните на парижката седмиц на модата, се надсмиват над парижкия лукс.



Какво ще сътвори Гвасалия в тази стилистика за Balenciaga ние не знаме, но със сигурност ще ни държи под напрежение до следващия сезон. 

Иначе Джордиан Демна Гвасалия е възпитаник на Антверпенската школа и три години след дипломирането си, от 2009-та, до 2012-та е криейтив на Maison Martin Margiela. До 2014-та изпълнява длъжността главен дизайнер на женската линия на Louis Vuitton, a след това се заема изцяло с Vetements. Марката на групата е базирана на идеята за ърбън културата, интернет, улицата и модерния гардероб без сезонни дрехи. 

Ето и някои от по-шантавите му модели в галерията тук: PFW: Гледаме колекцията на новия дизайнер на Balenciaga 
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.