Следва

ИКЕА призовава: Излез на балкона!

Разходи се с мен... в Берлин, ден 2-ри

Вторият ден от разходката прекарвам в един наистина удобен чифт деним, а именно – бойфренд. Никак не съм привърженичка на високата талия, а и смятам, че дънките на гаджето наистина трябва да са негови...

All About Life преди 7 години

Вторият ден от разходката прекарвам в един наистина удобен чифт деним, а именно – бойфренд. Никак не съм привърженичка на високата талия, а и смятам, че дънките на гаджето наистина трябва да са негови. Затова нахално си присвоявам именно най-любимите му в момента и ги комбинирам със син велурен колан. Тениската я обичам със свободна кройка и втъквам леко едното крайче в панталона. Благодарение на маратонките издържам цял ден ходене насам-натам, кипяща от любопитство. Предпочитам ги Nike, за бягане с мека подметка. Парката несъмнено е неразделна част от немския стил, а моята, маслено-зелена е една от любимите ми връхни дрехи. От 90-те, напъпили наново заедно с пролетта си избирам черен choker, вдигам косата в рошав кок да не се пречка и съм готова да се впусна в приключения.



Museuminsel


Първата дестинация е Островът на музеите, съвсем близо до Александърплац. Започва с величествената Берлинска катедрала – Berliner Dom, a в парка от дясната ѝ страна се намира Старият Музей – Altes Museum – който, както подсказва името му е за старинно изкуство. Минаваме Колонадата и сме пред Старата Национална Галерия – Alte Nationalgalerie. До нея е Новия Музей, Neues Museum, в който се помещава бюста на Нефертити. Другите два за Пергамона и Музея Боде – изключително красива барокова сграда, строена по времето на император Фридрих III. За петте музея е най-добре да се купи карта (15 евро), като Новият Музей е най-натоварен.

На Бургщрасе 27, до парка на Боде, се намира страхотна книжарница за мода, изкуство, архитектура, фотография, която е абсолютно задължителна за посещение! Пълна догоре със съкровища, тя успя да открадне три часа от времето ни. Напуснахме с мъка, но пък с няколко нови албума. Казва се Buchhandlung Walther König, а в интернет ги намираме на www.buchhandlung-walther-koenig.de


Бернинер Дом



Shopping!!!


Къде да пазаруваме? В Берлин има няколко топ места сред които нареждам Кауфхоф на Александърплац, Бикини Берлин и КаДеВе. Последните две са отдалечени от идеалния център. КаДеВе (KaDeWe), накратко от Kaufhaus des Westens се разполага на берлинското Шанз Елизе, а именно – булевардът Курфюрщендам, който всички наричат Ку-дам. Там са всички топ-марки, мас-марки, бутици, шоуруми и каквото се сетите. И си пазете личния багаж!
Bikini Berlin е концептуален мол, малко по-дръпнат от шумотевицата на Ку-дам, точно срещу счупената църква Гедехтнихтскирхе (Gedächtniskirche) в района на Митте към Шарлотенбург (Западен Берлин). Якото е, че подкрепя редица нови дизайнери с pop-up shops в коридорите, а самите магазини живо се интересуват от непознати имена. Има и скейт-шоп, разбира се! А втория етаж води към тераса със страхотна панорама.


Кадеве
 


Bikini Berlin


Кулата на Александерплац

Припомняме първата част от разходката започна, която започна така>>

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.