Следва

Толкова много любов

Хип-хоп от ONYX в първата вечер на SPIRIT of Burgas 2011

Защото по-добро място за летен тридневен фестивал от морския бряг наистина няма...

Culture преди 12 години

Фестивалното лято продължава и след Elevation, Glastonbury, Exit и още страхотни предложения, някоито от които успешни, други не чак толкова, нямаме търпение да се срещем за четвърта поредна година със SPIRIT of Burgas. Защото по-добро място за летен тридневен фестивал от морския бряг наистина няма.

Тази година фестивалът ще се проведе от 12-и  до 14-и август, а организаторите са подготвили наистина интересен line-up, за който ще ти разказваме подробно в следващите дни.

Oще в първата вечер от SPIRIT of Burgas 2011 феновете на хип-хопа ще получат подарък от организаторите с шанса да се срещнат с ONYX. Хип-хопърите от Куинс не идват за първи път в България и публиката у нас вече ги познава от предишни техни участия в София, но на морския бряг момчетата ще стъпят за първи път.

Onyx се събират в края на `80-те и от тогава до днес са се доказали като едни от най-успешните рапъри в света. Още дебютният им албум Bacdafucup е с продадени над 2 000 000 копия за една година, след което става мултиплатинен и през 1994 г. печели престижната награда Hip Hop Soul Train, измествайки от първото място класиката на Dr. Dre "The Chronic".



Един от най-големите хитове на Onyx - „Slam”, записан като кавърверсия с Biohazard, участва в саундрака към филма “Judgment Night”. Друг техен хит „Last Days” е включен в наградения с Оскар полу-биографичен филм за Еминем “8 Mile”. Самите те имат роли в множество блокбъстъри, сред които „Save The Last Dance”, “Light it Up”, “Sunset Park”, “Law & Order”, “Blade”, “CSI Miami”.

През 2008 престижното списание "Vibe Magazine" основано от Quincy Jones, обявява албума им "All We Got Is Us" за най-добрия продуциран хип хоп албум.

В края на миналата година те издадоха и най-новия си албум, наречен „Black Rock”. Живите китари и барабани, вкарани в едноименното парче, което със сигурност Onyx ще изпълнят на основната сцена на SPIRIT of Burgas на 12 август (петък), ще е логичен преход към следващата банда в лайн-ъпа на първата фестивална вечер – пънк метъл величията от Suicidal Tendencies.

Билети за фестивала можеш да намериш в мрежата на Eventim.bg, като цената за еднодневен билет е 50лв., а за тридневен билет - 120лв. На входа в дните на фестивала еднодневният билет ще струва 60лв., а тридневния -140лв.

More Culture