Следва

Бели като сняг. Спечели ги!

Ваканционни разкрасителни процедури, докато си още на плажа

Преди да споменем каквито и да е предимства на морската вода, правим уговорката, че става дума единствено за...

Beauty преди 12 години

Това, че си в отпуск нищо не означава. Всички положени грижи за тялото ти до тук няма да са напразни, ако използваш най-големия дар за хубава кожа и тяло - водата и слънцето - както трябва.

Преди да споменем каквито и да е предимства на морската вода, правим уговорката, че става дума единствено за места, където тя е чиста.

Това, за жалост, изключва около деветдесет процента от българското Черноморие, макар че все още има закътани къмпинги или не толкова популярни курорти, където докато се къпем, можем да оставим водата да се погрижи за здравето и красотата ни.

Защото...

Тя е изключително богата на повечето минерали, чиито имена знаем: магнезий, йод, цинк, калий, сяра, които ние приемаме чрез кожата си докато щастливо прескачаме вълните - ако прекараме на море по-дълго време, със сигурност ще се почувстваме по-тонизирани и енергични, но дори ако се изкъпем само няколко пъти, можем веднага да забележим резултата, и то върху лицето си.

Ако се оплакваме от несъвършенства като акне, белези, зачервявания, то комбинацията от солена вода и слънце е нашият оздравителен съюзник, който ще ги направи незабележими.

В случай, че имаме суха и опъната кожа, не трябва погнусено да отбягваме водораслите, които плуват наоколо, защото те са сериозен източник на колаген: точно това, за което опънатото ни лице плаче. Разбира се, това не ни лишава от задължението да хидратираме ежедневно.

Но истинският печеливш от ваканцията ни на море е фигурата ни. Всичко, което смачква самочувствието ни и ни пречи да разхождаме новите си леки дрехи, просто се разтваря във водата само след няколко бани. Разширените вени, подутите колене и глезени - в колкото по-хладка вода ги потопим (още една причина плажът рано сутрин да е най-полезният), толкова по-бързо и злорадо ще наблюдаваме как престават да ни тормозят. Това се дължи не само на студа, усилващ микроциркулацията, но и на солта, която извлича излишните течности и ни връща обратно реалните обиколки. Една дълга разходка по брега е по-добра от всеки фитнес.

Ако вземем съвсем присърце идеята да се разкрасим на плажа, то тогава нека си направим и пилинг с пясък: ако ни е неудобно това да се случи пред всички, никой няма да ни забележи да го правим във водата. Той е чудесно средство за почистване на мъртвите клетки, при условие, че не сме изгорели от слънцето и кожата ни не е раздразнена.

Пожелаваме приятна и разкрасителна почивка.
 

More Beauty