Следва

News Екстаз в петък сутрин: Бомба избухна във Вакарел, Най-издирваният наркобос заловен в Рио де Жанейро, Тайлър Суифт пак е кънтри кралица

Следобедно четиво: Откъс от книгата на Уили Пазини - "НЕВЯРНА ЛЮБОВ. Изневярата в съвременното общество"

„Бабалучо" произвежда и фалшиви хотелски сувенири, които да бъдат занесени у дома като доказателство, че...

Books преди 12 години

Тази седмица ти представяме едно необичайно четиво, предназначени за обвързани господа и дами, но вместо да ни съветва какво да сготвим, за да спасим брака си или стоплим атмосферата, авторът търси причините, анализира следствията и намира отговорите на това защо изневеряваме.

В откъса от книгата на Уили Пазини "Невярна любов", който сме публикували, ще намериш информация за това как да организираш перфектната изневяра, т.е никой да не разбере и пострада:


"Ако сте начинаещи или в крайна сметка не сте избрали да скачате периодично от едно легло в друго, сменяйки любовника (или любовницата) си, както всеки сезон се сменя чантата, а сте за първи път под властта на помитаща извънбрачна страст, има и съвети за обезпечаване на ситуацията, така че тя да не изложи на риск от корабокрушение вашия брак.

Ето някои от тях:

- Не се разкривайте: успешната изневяра е онази, която остава в тайна.

- Следвайте правилото на 50-те мили: избягвайте неприятните срещи между любовника и партньора, като ги държите поне на 80 километра разстояние един от друг.

- Винаги практикувайте сигурен секс: не само използвайте презерватив, а и избирайте скрито място и не оставяйте следи от срещата.

- Веднага изяснете на любовника (или любовницата) неговото (или нейното) място в класацията (тоест онова, което не създава проблеми): идеалният любовник (или любовница) е този, който знае, че е точно любовник и историята няма да свърши пред олтара.

- Сведете до минимум информацията, която давате на любовника/любовницата си: не давайте прекалено много детайли от вашия семеен живот; не споделяйте адреси, телефонни номера и навиците на официалния си партньор, които след това могат да бъдат използвани срещу вас.

- Не давайте обещания: без тях няма разочарования. Нарушаването на обещание може да предизвика бурна верижна реакция от емоции, която да се отрази на вашия семеен живот.

- Внимавайте с парите и подаръците: избягвайте да разбуждате подозрения от страна на партньора поради случайни разходи.

- Приключвайте връзките в точния момент и с финес. След като сте получили всички благини от връзката, тръгнете си, без да разбивате сърцето на другия човек, включително защото, ако е наранен, може да се превърне в заплаха.

- Ако сте разкрити, винаги отричайте: отричайте, ако ви задават въпроси; отричайте, ако има очевидни доказателства; отричайте, ако ви хванат в момента на изневярата; отричайте, дори да ви измъчват. Да си признаеш изневяра, може само да утежни ситуацията.

- Не се чувствайте виновни: чувството за вина е форма на установен от обществото начин на контрол и, както за всяка социална норма, на нас ни се отразява добре от време на време да въставаме срещу нея.

Да следвате ли този списък от правила, или не? Разбира се, оставям избора на вас. Със сигурност Франсоаз Симпер, авторка на книгата манифест Да обичаш няколко мъже, би се съгласила с него. Тя практикува неизключителна вярност със съпруга си и множествена вярност със своите любовници.

Казва, че на първо място трябва да стои уважението към различните двойки, но най-вече към брачната.

Така че от основно значение е да не се накърнява социалният престиж на брачния партньор, да не се споделят детайли за други връзки, освен ако не са изрично поискани, и да не се правят „анатомични" сравнения между съпруга и любовника.

Преди всичко не трябва да се подражава на онзи италиански депутат, разкрит в хотел „Флора ди Рома" с румънско момиче на повикване, което се е почувствало зле след прием на свръхдоза кокаин. Господинът имал късмет, че нещата се развили добре за него, тъй като неговата бременната съпруга му простила.

За серийните изневеряващи съществуват агенции, с които се осъществява контакт чрез интернет. Те подготвят фалшиви конференции, изпращат имейли за потвърждение и предоставят сувенири от въображаемите пътнически дестинации.

Например създателят на сайта www.babalucio.ro е сицилианец, който живее в Румъния. Там освен ресторант той има и агенция за услуги на изневеряващи. Нейната дейност се изразява в това да измисля международни конгреси или да организира несъществуващи ловни експедиции, в които вероломният клиент се преструва, че участва, докато в действителност е на друго място с любовницата (или любовника) си.



„Бабалучо" произвежда и фалшиви хотелски сувенири, които да бъдат занесени у дома като доказателство, че наистина сте били на конгрес. Обажданията се прехвърлят на заинтересования от оператор на „Бабалучо", който се преструва на рецепционист. Но тази агенция не е единствената. В Америка има такива като Алиби Нетуърк, които дори създават интернет сайтове на несъществуващи хотели.

Изневярата е все по-разпространена, но внимание - тя стресира. Да имаш две връзки, като едната държиш в тайна, се превръща в непосилен труд. Прикриването на следите прави щастливи и двамата партньори, но изнамирането на извинения се превръща в работа, която отнема много време. Лъжите, напрежението и тревогата могат да доведат до драстични промени в поведението, като накрая може да се стигне до депресия и двамата партньори могат да решат, че е по-добре да се разделят, преди да се разрази брачната болест. 

Харесва ми да завърша с мъдрата мисъл : „Ако не искаш да се разбере, единственият начин е да не го правиш".

Книгата на Уили Пазини се издава от Colibri, ще я намериш в книжарниците на цена 12.00 лева.


More Books