Следва

Биариц в дуел с Кан с новия си кинофестивал Nouvelles Vagues

Сексът на Мадона - една от най-скандалните книги в историята - тръгва на изложба

За да отбележат тридесетата годишнина от публикуването на тази шокираща книга, Мадона и Антъни Вакарело показват за първи път снимки от "Секс" в пътуваща изложба

Books преди 10 месеца

На 21 октомври 1992 г. Мадона шокира света. Към албума си Erotica поп звездата, която тогава е на върха на популярността, публикува книга, в която се осмелява да покаже всичко: Sex. Книгата съдържа общо 128 страници със сурови сцени. Скандалната изпълнителка не ни спестява нищо: кунилингус, мазохизъм, анилингус, мастурбация... Една дива сексуална свобода без граници, заснета от легендарния фотограф Стивън Майзел, чиято аура отново разтърси Ватикана, който цензурира и забрани появите на звездата след противоречивите ѝ видеоклипове, в които тя нарушава религиозните кодекси. Повече от поредната провокация, Мадона възнамерява тази книга да разчупи табутата около женското тяло и секса. И в този процес тя създава своя собствена легенда.

Изложбата

За да съвпадне с Miami Art Basel 2022, модната къща Saint Laurent представи специална изложба, в сътрудничество с Мадона и Антъни Вакарело. По случай преиздаването на книгата "Секс", излязла преди 30 години, изображенията от книгата бяха изложени за първи път в ефирна галерия, безплатна и достъпна за всеки над 18 години, разположена на плажа в Маями. И, истинска рядкост, Мадона подписа няколко от 800-те екземпляра, отпечатани за случая от нюйоркското издателство Callaway. Печалбата от подписаните книги беше дарена чрез търг на благотворителната организация Raising Malawi, която помага на сираци в Малави, югоизточната африканска страна, където Мадона осинови сина си Дейвид през 2007 г.

Добри новини за тези, които нямат късмета да живеят в Маями: изложбата тръгва на световно турне. След Лондон, Париж ще бъде домакин на събитието от 27 юни до 6 юли (в Christie's Paris), преди да отпътува за Ню Йорк за изключителен търг на 6 октомври. Продажбата ще включва селекция от над 40 фотографии в единично издание, всички взети от прочутата книга "Секс".

Някои секс снимки, които предизвикаха скандал…



Четете още >>> Всички носят: едно френско бижу на 48 години

More Books