Следва

Афера между принц Хари и Пипа Мидълтън. Доказателството в снимки

Десислава на Евровизия 2012!?

След като се разбра, че България ще участва на 57-то издание на Евровизия, което ще се проведе през 2012 година...

People of art преди 12 години

След като се разбра, че България ще участва на 57-то издание на Евровизия, което ще се проведе през 2012 година в Баку, в БНТ започнаха да постъпват заявления на изпълнители с подготвени песни за проекта.

Изненадата дойде, когато фолк звездата Десислава, с ново прозвище Dess, заяви желание за участие в последния момент с песента си "Love is alive".

Русокосото миньонче твърди, че нещата са се случили в края на сроковете, защото просто не е останало време за много предварително мислене, а желанието за изявата е породено от подкрепата на феновете й, които непрекъснато я питали защо именно тя не представи страната ни на скандалното състезание. Казваме скандално поради фактите, които се случиха около надпреварата. Както знаем след съмнения за нагласени решения на журито последва случаят с разпадналата се група ''Кафе", която също беше жертва на конкурса след като Слави Трифонов оспори тяхната победа. Безумните дебати около човека-глас (това прозвище ние силно не разбираме) Краси Аврамов, също така допринесоха за превръщането на Евровизия в една голяма мистерия и амбиция за българските артисти.

Бермудският триъгълник в конкурсите се оказа и притегателна точка за много изпълнители от фолк бранша. След като Мариана Попова излезе на сцената с Азис за свой беквокал, ние просто онемяхме, а ето, че сега и Десислава се е запътила към международната сцена в Баку. Според изпълнителката парчето ще се хареса, защото е със свежо денс звучене. Музикантите от „Симфоникс” – Борислав Миланов, Sebastian Arman и David Bronner са автори на текста и музиката към парчето. Този екип подготви и песента на Поли Генова "На инат'', която ни представи в миналото издание на Евровизия.

Интересно ни е как Dess ще се появи на сцената, най-вече като визия, защото лековатият секси вид, усмивките и леките подвиквания айдеее, едва ли ще й помогнат за изкачване в класирането. Не искаме да бъдем черногледи затова ще кажем, че Десислава пее наистина красиво народна музика, но тъй като това е извън регламента на конкурса се надяваме поне новата й песен да е далеч от балканската орнаментика. Питаме се също свършиха ли качествените поп изпълнители в България, че залагаме на фолка, за да ни представя по света. Ако е така кажете ни да знаем и да предупредим журито в Баку да се запаси с повечко салфетки за хвърляне, защото ще са му нужни.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра