Следва

ViewSofia плейлист I: Tesla Boy - Electric Lady

Освиркаха Ванеса Мей в Зала 1 на НДК

Роклята от българската марка KNAP, която беше поръчана специално за концерта на Ванеса Мей в София, не я...

People of art преди 12 години

Роклята от българската марка KNAP, която беше поръчана специално за концерта на Ванеса Мей в София, не я спаси от силните освирквания на нейните фенове. Концертът на прочутата цигуларка се състоя в зала 1 на НДК в събота вечерта, но почитателите на Ванеса бяха принудени да чакат час и половина, за да видят изпълненията й.

Това изнерви тълпата до краен предел и когато нежната азиатка се появи на сцената, вместо бурни овации получи вълна от освирквания и викове.

Видимото недоволство на зрителите беше изразено толкова ясно и неприятно, че госпожица Мей беше принудена да обясни закъснението си с проблеми в договора, които се уточнявали в последния момент преди шоуто.

Тези проблеми явно продължиха да се уточняват и по време на изпълненията, защото цигуларката изтича зад сцената само 40 минути след началото в непонятен и нелогичен 15-минутен антракт. Това е второто й закъснение пред българска публика. На миналият й концерт у нас се случва същото почти 120 минутно закъснение.

След неприятното начало обаче концертът мина омагьосващо и нежните звуци на класическите парчета накараха всички да замлъкнат и да забравят недоволството си. Ванеса направи реверанс със соло върху български народни мотиви и каза на чист български: “Обичам ви”. Нервната обстановка обаче й повлия: изтърва лъка си, изхлузи едната си обувка...

Цялата тази случка ни накара да си направим два важни извода. Първият е, че капризите и заучените фрази за умиление на публиката са си типична част от звездното поведение. Вторият и по-важният обаче е, че талантът и красотата на най-младата и толкова популярна класическа цигуларка е нещо толкова ценно и прекрасно, че да бъде посрещнато с такава агресия е меко казано грозна постъпка, нали!?
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра