Следва

Петте любими парчета на Симо и Боги от БГ радио

„Милениум” по БНТ

Проектът е амбициозен, направен с много средства и с участието на сериозни имена като Дейвид Финчър, Даниел Крейг и Стивън Зейлиън. 

Movies & TV преди 12 години

Авторът на трилогията „Милениум” Стиг Ларшон до скоро бе непознат за киноманите, но това вече се промени. Починалият на 50-годишна възраст от инфаркт шведски журналист не дочака триумфа на своята трилогията от книги "Милениум", издадени в над 65 млн. екземпляра. Към нея вече посегна и голямото кино. На скоро по кината тръгна премиерата на американската версия на първата книга.

Проектът е амбициозен, направен с много средства и с участието на сериозни имена като Дейвид Финчър, Даниел Крейг и Стивън Зейлиън. Успоредно с премиерата на филма по кината, БНТ бе първата българска телевизия, която излъчи първоначалната телевизионна версия на трилогията на шведския режисьор Даниел Алфредсон. Тази събота зрителите на БНТ ще видят и последната част от криминалния разказ от 21:45ч. със заглавие „Милениум 3: Момичето, което разтури стършеловото гнездо.

В третия пореден филм от трилогията, който е със специалното участие на българският актьор Георги Стайков (в ролята на Александър Залаченко) зрителите на БНТ ще проследят дилемата на загадъчната хакерка Лисбет Саландер, която се възстановява в болница, очаквайки процеса си по обвинение в три убийства. Тя е ранена и недостъпна, отказва да говори за това, което може да я спаси или да я убие завинаги....Нейната пасивност в размисъл отстъпва на активността на Микаел - човекът, който наистина я обича. Напрежението се покачва от дълбокото й недоверие във всички и отказа да защити своя живот. Битката й със самата себе си е по-трудна, отколкото с всичките й врагове досега.

В ролите зрителите на БНТ ще видят отново Михаел Нюквист, Нооми Рапас, Лена Ендре, Аника Халин, Георги Стайков . За ролята си в трилогията Нооми Рапас получава номинация за най-добра изгряваща актриса от Асоциацията на филмовите критици в Централно Охайо /2011/.
 

More from View Sofia

More Movies & TV