Следва

Пийт Дохърти внезапно стана баща

Почина журналистът Александър Авджиев

Телевизионният журналист Александър Авджиев почина тази сутрин във Военна болница, след като лекарите се опитали да го стабилизират...

People of art преди 12 години

Телевизионният журналист Александър Авджиев почина тази сутрин във Военна болница, след като лекарите се опитали да го стабилизират, за да го преместят на лечение в специализирана клиника в Турция, научихме от "24 часа".

През януари тази година журналистът получава диагноза "рак на белите дробове". Тогава семейството му помоли неговите приятели и близки да дарят средства за лечението му. Ръководството на БНТ, където Авджиев работи дълги години, също стартира благотворителна кампания за набиране на средства за лечение в чужбина.

Здравословното състояние на Александър обаче рязко се е влошило. Лекарите във Военна болница не са успели да го стабилизират и тази сутрин той е починал.

Александър Авджиев е роден през 1958 г. в София. Неговата журналистическа кариера тръгва от БНР, където е водещ на предаването “Хоризонт на вълните на младостта”. През 1987 г. става репортер и водещ на новините в Българската телевизия.

1988-а е годината, която го прави известен в цялата страна. Тогава тръгва съботното сутрешно шоу “Добро утро” - първообразът на магазинните тв блокове днес, което той води до неговия край през 2002 г., когато Авджиев става отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок на БНТ “Денят започва”. Ръководител е на Главна дирекция “Общество” в телевизията. През 2010 г. беше уволнен от БНТ.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра