Следва

Благой Георгиев се жени за Христина под опеката на чеченския лидер

Дигитална джунгла от Ямайка

Едни от най-яките български селектори и диджеи ще обединят усилия, за да представят едно горещо парти в най-студения месец. 

Music преди 12 години

Едни от най-яките български селектори и диджеи ще обединят усилия, за да представят едно горещо парти в най-студения месец. То ще се състои на 18 февруари в зала B-Side на клуб club *MIXTAPE 5*.

Xonic и Rood (Rumble in the Jungle), които в последните месеци редовно организират най-големите джънгъл-лудници в София ще се съюзят със селектор селектор Lazy Face (Jamaica Air Force radio show) за събитието Rumble in Jamaica.

То ще представи часове качествена селекция от дигиталната ера в реге музиката, започваща от средата на 80-те и стигаща до наши дни.

Стиловете са реге, денсхол, дъб и джънгъл, като партито тематично ще бъде разделено на 2 части.

В първата селектор Lazy Face ще представи ямайския звук на саундсистемите от 70-те и 80-те години, който по-късно става основа на хип-хоп културата с характерните си MC-та, които говорят по време на музиката и подгряват публиката. Това е паралелно движение на популярния по същото време руутс стил на изпълнители като Боб Марли и Макс Ромео. Тази култура превзема Ямайка, а по-късно и Америка, особено след появата на първия дигитален ридим от 85-та, наречен Sleng, който превзема класациите и става основа на новата дигитална ера в ямайската музика.

Във втората част от вечерта Xonic и Rood пък ще представят следващата голяма крачка – реге, денсхол и джънгъл, в дивия вариант, в който стават популярни в Лондон в началото на 90-те години на 20 век. Дръм енд бейс бийтове, реге баслинии, и рага стилизирано пеене ще накарат публиката да избухне подобаващо.

Допълнението към вечерта ще са тематични клипове на видеостена и много ром. За сметка на това тютюнопушене в залата няма да се позволява.

Началото е 22.00 часа, входът за непълнолетни е забранен, а за всички останали е на цена от 5 лева. 

 

More Music