Следва

Гениалните прости неща - Греяно вино

Гурме с топли чувства

Любовта към шоколада винаги е гореща. През зимата ни се иска и шоколадът да е горещ към нашата любов. Разтопен още преди

Стил преди 16 години
Любовта към шоколада винаги е гореща. През зимата ни се иска и шоколадът да е горещ към нашата любов.

Разтопен още преди в устата, той показва цялата си гама от усещания и позволява най-различни съчетания.

Сладките и ягодите с шоколадова глазура се дължат именно на този разтопен шоколад, но не е нужно да се превръщате в сладкари, за да извлечете полза от технологията. Сещате ли се за гурме фондю от сирена?

Изненада! Фондюто<@SITE_URLa> съществува в много форми и най-вече в три основни – от сирене, месно и от шоколад...

Шоколадовото фондю е гвоздей в гурме програмата на всяко изискано парти. Всяка коктейлна дама се блазни да потопи някоя друга хапка в него, а даже и пръст, което никога не би си признала.

На светските коктейли се сервират цели фонтани с бликащ горещ шоколад. После идва шампанското и положението става неудържимо топло...

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> За горещи шоколадови изживявания в домашен стил, не ви е нужен чак фонтан. Стандартният “party flame”<@SITE_URLstrong> уред, е страхотно улеснение, но специално шоколадовото фондю може да мине и без него.

Тъй като температурата, необходима за поддържане на разтопен шоколад, не е толкова висока, може да се използва съд – иноксов или глинен, с метална поставка и обикновена чаена свещ.

За прибори, шишовете са иделни, но и стандартните вилици вършат хубава работа.

Приготвянето на разтопен шоколад<@SITE_URLstrong>, или това което швейцарците наричат гомаж<@SITE_URLstrong>, далеч не е толква трудно. Гомажът също лесно може да бъде заменен с течен шоколад – чист, лешников, бял или смесен.

Ако държите на традиционното шоколадово фондю, пригответе около 200 грама горчиво-сладък шоколад (не повече от 62% какао), половин чаена чаша течна сметана, с висока масленост, 2 супени лъжици масло и 2 супени лъжици коняк или ликьор.

Маслото се разтапя на слаб огън със сметаната и алкохола, разбърква се до хомогенизиране.

Шоколадът се настъргва, или нарязва, на малки парченца и се прибавя към сместа. Полученият течен шоколад се пресипва в съда за фондю, а свещта или слабата газ, го поддържат в разтопено състояние.

От тук нататък, остава само да развихрите фантазия и шишче, към което и да е хранително допълнение.

Готвачът на италианския национален отбор по футбол препоръчва плодове и чаша мляко, но националната нашенска халва или котешки езичета са също толкова съвместими.

Подходящи плодове са бананите<@SITE_URLa>, ягодите<@SITE_URLa>, гроздето<@SITE_URLa>, ананасът <@SITE_URLa>и цитрусите<@SITE_URLa>. Най-важно е да са нарязани в големина на хапки.

Пшенични хапки за пълноценна закуска и бутер кубчета за чревоугодническа. Солетите, и даже чипсът, ще изненадат със сладко-соления си успех. Още една чудесна идея са сушените плодове – кайсии, например.

Не се издържа вече, нали? Спираме.

More from View Sofia

More Стил