Следва

Ерика Баду идва на ELEVATION 2012

Международен ден на детската книга

Знаете ли, че детските книги също празнуват? Техният празник е на 2-ри април!

Books преди 12 годиниЗнаете ли, че детските книги също празнуват? Техният празник е на 2-ри април!

Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят. Над 50 години този празник вдъхва у децата любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца.
За трета поредна година АБК, в партньорство със Столична община, МОМН, БНТ, БНР, Столична библиотека и ББИА организират детски празник около езерото Ариана на 31 март и 1 април, посветен на Международния ден на детската книга, под надслов „Подарете на детето си книга! Подарете му празник!“Празникът на детската книга ще бъде подкрепен и от известни личности и родители, които ще споделят любимо четиво на сцената край езерото Ариана в двата дни на празника от 10 до 18 часа.

Тридесет български издателства са подготвили срещи с автори, художници, представяния на книги, игри, състезания и други изненади за децата. В дните на празника ще гостуват известни български автори за деца. На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи. За доброто настроение ще се погрижи театър „Ариел”, телевизия „Да Винчи лърнинг” - образователен канал за цялото семейство, ще бъдат раздадени много подаръци и награди.

Заедно с това присъстващите ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализирания базар, на който издателите участници ще представят своите книги.Министерство на образованието инициира информационна кампания за отбелязването на 2 април в училищата в цялата страна с препоръка празникът да започне с четене на приказка, с гостуване на писател или изчитане на тазгодишнто послание на мексиканския писател Франсиско Инохоса до децата от целия свят. По традиция от 1967 г. насам всяка година различна страна е домакин на отбелязването на Международния ден на детската книга. Тази година страна домакин на празника е Мексико, а посланието е „Имало едно време..“ Няма нищо по-просто и по-истинско от това да подарим на децата до себе си по една книга, по една приказна история.

Международният ден на детската книга е прекрасен повод да си напомним, че ние, възрастните можем да подарим на детето си книга, можем да му подарим празник!
 

More Books