Следва

"ТИТАНИК" 3D

Петте любими книги на Кирил Христов

Той се описва като добронамерен хейтър, а ние смятаме, че е само добронамерен, защото изобщо не се взима насериозно.

Books преди 12 години

Той се описва като добронамерен хейтър, а ние смятаме, че е може би е само добронамерен. Не за друго, ами защото изобщо не се взима насериозно. Или поне така твърди.

Освен това синеокият Кирил е едно от свежите лица в ефира на БНТ и всяка неделя се появява рано сутрин (около 11 часа), за да ни разкрие неразказаните истории на града в шоуто "НИЕ И ГРАДЪТ".


Киро, както е известен в блогосферата, всъщност е стар познайник на зрителите от първите години на музикалната телевизия ММ. Той беше скандалният водещ на "TimeOut" и се превърна във всеобщ любимец на младото поколение още тогава.


По-късно интересът му към нови технологии предопределя по-нататъшната му съдба. Работи в някои от най-големите интернет медии и рекламни агенции в България и се определя като запален блогър. 
 

Интернет маниак и неуспял музикант, но пък увековечен в един от клиповете на Сепуко 6, който носи името  "ДеНиро е друг". Попитахме го кои са книгите, които са го докоснали в неговия изпълнен с приключения живот и вижте какво ни отговори той:
 

"Не мога да изброя 5 любими книги, но мога да кажа 5, които са ми били любими наскоро...
 

1. Мечо Пух - истинската философия на живота. Най-простата формула на щастието и живота, където всички ненужни цифри и са извадени и са останали да присъстват само константи.


2. Записките на чистачката Мод - като Мечо пух, ама за възрастни, които в главите са си още деца, но не се притесняват от разговори за секс. Идиотски смешна, приятна, безмислена и забавна. Не е нужно да взимаш насериозно каквото и да било.


3. 18% Сиво - Никога не съм вярвал, че българска книга ще ми повлияе така. За мен истинската книга не трябва да е някаква история, а удоволствие от всяка страница и всяка дума. За последно това беше 18% Сиво.
 

4. 12-те стола - с Остап Бендер се запознах, когато бях на 28, доста късно, но доста приятно. Трябваше да пътувам с рейс за уикенда и си казах, що пък да не я пробвам тази книга. Целият уикенд изкарах в спалнята на къщата, където бях отшъл на гости, в четене.


5. Приключенията на добрия войник Швейк - когато чета тази книга за пореден път я хващам, отварям я по средата, чета я до края и после почвам от начало, докато пак стигна до средата. Когато ми стане тъжно, винаги хващам Швейк отнякъде, на която страница отворя. Интересно е да видиш как един идиот вижда съвсем трезво цялата идиотщина на "нормалните" хора около него.
 

Позволете ми да сложа и едно шесто заглавие, което не е точно книга, макар да се разпространява под тази форма. Това са евангелията на Матей, Марко, Лука и Йоан, част от Новия завет. Защото това са най-правоподобните източници за учението на Исус. А те променят към по-добро."


Вижте още:

Петте любими книги на писателя Захари Карабашлиев

Петте любими книги на писателя Богдан Русев

Петте любими книги на писателя Радослав Парушев


 

 

More Books