Следва

Уилям и Хари: С баба шега не бива!

10 любими факта за Мадона

Една от най-емблематичните изпълнители на всички времена – Мадона, води живот като на филм

People of art преди 11 години

Нямаше съмнение, че на зададената вчера загадка „Who is she?” ще дадете правилен отговор.

Една от най-емблематичните изпълнители на всички времена – Мадона, води живот като на филм. Колкото и да бе трудно, ние подбрахме 10 интересни факта от всичките вълнуващи преживявания на поп-кралицата.

Те ни я представят в цялата й звездна светлина:

1. Мадона Луиз Вероника Чиконе е дъщеря на италианец и канадка и самата тя се отъждествява като „италиано-американка”, защото е родена в американския щат Мичиган.

2. Любовта й към танците е още от ранна детска възраст. След като прекарва няколко месеца в изучаване на пианото, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с курсове по балет. След като през 1979 участва като танцьорка в световното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, Мадона решава да изостави танците и се насочва към правенето на музика.

3. Първият хит на Мадона е "Everybody" и стига до номер 3 в класацията на Билборд (Billboard Dance chart).

4. През 1986 г. певицата и тогавашният й съпруг Шон Пен играят заедно във филма "Shanghai Surprise", който бива остро критикуван от критиците. Съпрузите изграждат репутация на враждебност, най-вече заради изблиците на ярост от Пен към папараците. От своя страна пък папараците наричат двойката "Poison Penns" ("отровните Пен"). Мадж се развежда с Пен заради малтретиране.

5. Еротичната книга "Sex" е издадена през 1992 година и включва голи фотоси на Мадона заедно с други поп изпълнители или известни личности (като Vanilla Ice например).

6. Саундтракът към филма с нейно участие - „Евита“ става дванадесетият пореден платинен албум в дискографията на певицата, благодарение на синглите "Don't Cry for Me Argentina" и "You Must Love Me". Последният получава Оскар за песен към филм.

7. Мадона започва изучаването на религиозното учение кабала през 1998 година, а също упражнява и йога.

8. Звездата забременява от любовника си Карлос Леон, който е треньор по фитнес и актьор. На 14 октомври 1996 г. тя ражда първото си дете Лурдес Мария Чиконе Леон или накратко - Лола.

9. Мадж е обявена за една от „25 най-влиятелни жени на миналия век” от списание Time.

10. На 29 август 2009 г. Мадона пее за първи път в България на националния стадион "Васил Левски" в София. Концертът постига огромен търговски успех, най-мащабното публично изпълнение в България с около 60-хилядна публика.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра