Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Любими модели от Седмицата на Висшата мода в Париж есен-зима 2012/13

Преди всички подробности около идеите, ревютата, гостите и очакванията обаче не се сдържахме да споделим...

All fashion преди 11 години

Вчера обещахме пълен обзор на приключилата преди дни Haute Couture седмица в столицата на висшата мода Париж и обстоен преглед на колекциите на най-големите майстори, част от тази традиция.

Преди всички подробности около идеите, ревютата, гостите и очакванията обаче не се сдържахме да споделим любимите ни модели от най-добрите висши лейбъли, показани в сезон есен-зима 2012-13.

Всяка една от тези дизайнерски творби, както обичаме да ги наричаме, част от Haute Couture седмицата в Париж, заслужава внимание в детайли.

А в понеделник и вторник очаквай и пълния разбор на всички разкошни шоута. 

Виж ги като скролираш бавно и с наслада надолу:

Armani Privé



Майсторството на Джорджо Армани e в кройката на костюма. И сме изключително щастливи, че дизайнерът му обръща огромно внимание в цялата си колекция от кутюр за есента. Но любим ни е този модел, съчетание от кадифен панталон в дълбоко черно, който пада така изтънчено над традиционно ниските обувки, и сакото в преливащи се пастелни нюанси, което прилича на огромно бижу за червения килим.

Chanel



Колекцията е богата на модели, но може би не толкова на главозамайващи идеи. Тази разкошна визия обаче ни заинтригува с метаморфоза на сакото в един силен вечерен елемент.

Christian Dior



Точно този модел. Защото тук най-много си личи любовната игра, започнала с тази колекция, между белгиеца Раф и минималистичните му наклонности и традициите на Кристиан Диор.

Giambattista Valli



Великолепен силует, тежък плат, много ръчен труд, внимание към детайлите. Любим ни е този модел от цялата кутюр колекция на италианския дизайнер и заради идеята с джобовете. Защото е толкова елегантно арогантно да сложиш ръцете си в тях, когато си в рокля за хиляди. 

Givenchy



Рикардо Тиши прави чудеса с този любим нам лейбъл. От 10-те майсторски модела обаче избираме този, най-вече заради разкоша в детайлите. Виждаме го да стои прелестно на червения килим. 

Jean Paul Gaultier



Този ексцентричен творец винаги ни радва с идеите си. Цялата колекция е фантастична, но обожаваме костюма гащеризон и спомените за 90-те, които ни навява.

Valentino



Висша мода в истинския смисъл на думата - много кралско, много Valentino! 

Versace



В този модел има много от работата на покойния Джани Версаче, но интерпретиран от деликатния женствен стил на сестра му Донатела.
 

More All fashion