Следва

Сватба в небето

Шоуто на Лейди Гага - хореография, костюми и любими моменти

На пищен концерт, който след като изгледахме снощи можем спокойно да наречем спектакъл, Лейди Гага събра не...

Music преди 11 години

На пищен концерт, който след като изгледахме снощи можем спокойно да наречем спектакъл, Лейди Гага събра не само своите български и тук там гръцки "чудовища", а и част от най-големите меломани у нас, които макар и от любопитство не пропуснаха възможността да посетят събитието.

А то беше грандиозно. И въпреки че приемаме коментарите за комерсиалния му характер и това, че нещата, които Лейди Гага прави са по добре познат шаблон, факт е, че не остави никого безучастен от старта му в 21 часа, до края му в 23.

Оказа се, че Стефани Джоан Анджелина Джерманота е истинско поп чудовище! Такова за каквото се представя, но не само поради факта, че е добре премислен маркетингов продукт, но и защото пее адски добре, много по-добре от всички други, с които се опитват да я сравняват.







Тя не е жена, не е мъж, но е родена с талант, който знае как да използва, за да задържи вниманието върху себе си. Вярно, леко провокативна, на моменти скандална, но се замислихме и за това колко по-големи, с извинение, изроди сме гледали на родната сцена и сме твърдели, че ни харесват. А тя дори се оказа чувствителна, емоционално и прие с отворени обятия любовта на големите си почитатели, затворени в специалния "Monster Pit". А "Monster Pit" е мястото, отредено за най-върлите фенове, точно пред грандиозната сцената, до което само най-преданите фенове получават достъп.



"Вие ме създадохте. Аз съм вас", крещеше Гага застанала пред внушителния огромен призрачен замък, който изпълняваше какви ли не функции по време на вечерта. Свят, изпълнен с духове, премазани табута и напудрени примадони, а тя - монахиня, убийца, секс тигрица, отмъстителна кучка и каква ли още не.













Не свалихме очи и от пищните й костюмите и хореографията, които съпътстваха почти всяка нейна песен. Почти... защото точно когато концертът ескалираше до краен предел, Лейди Гага остана сама зад своето пиано и ни засвири акустично "Princess die". И пееше... колкото и да им се искаше на някои да не може да го прави, тя пееше! Гага изпълни песента, която възмути почитателите на британската монархия с дръзкия текст за трагичната смърт на принцесата на Уелс – Даяна, за да ни впечатли нас, хората, които бяхме отишли да я видим.



Но спокойствието беше кратко, след което, разбира се, провокацията Гага нямаше как да мине без "поздрав" към вегетарианците, и не пропусна да седне върху диван от стилизирани пържоли, докато пееше хита "Alejandro". Облеклото й обаче, реплика на месни деликатеси, не беше нещото, което най-много ни впечатли.



Като истински патриоти за нас най-голямата изненада, която Гага поднесе на родните фенове, си беше появата й с националния трибагреник. Първо той беше закачен на мотора, с който тя се появи на сцената, а след това изпълнителката го развяваше нависоко, пеейки "Highway Unicorn".



В друг миг на откровение Лейди Гага сподели, че се вълнува да бъде пред толкова много хора и че никога не е вярвала, че ще бъде звезда. Но сигурно най-емоционалният момент от концерта ще си остане този, в който тя качи на сцената до себе си момиче от публиката и, държейки я за ръката, й разказваше почти майчински за историята на живота си и за това как никога не трябва да се отказва от мечтите си.



С две думи - Гага се постара и то доста, за да е факт този грандиозен спектакъл, изпипан до най-малката подробност. И, според нас, всеки, който е вложил толкова усислия в нещо, заслужава поне да бъде изслушан, ако не и да бъде разбран. Тя е отричана от мнозина, но едва ли те си дават сметка за цената на всичко това. Според нас тя е голяма, но пък си струва заради тази любов...

More Music