Следва

Петте любими парчета на Рут Колева

Who is he? Джеймс Франко не пуши и носи бельо на American Apparel

Красавецът артист, който пише сценарии, преподава, играе привлекателни роли, рисува (но не пее), е Джеймс...

People of art преди 11 години

Красавецът артист, който пише сценарии, преподава, играе привлекателни роли, рисува (но не пее), е Джеймс Франко. За него те попитахме последно в Who is he?.

Роден в Пало Алто, Калифорния, където е живял и Стив Джобс, на 19 април, 1978-ма, зодия Овен, млад и харесван от всички актьор заради симпатичния ореол и прелестната си усмивка, историята на Франко следва в точно 10 любими факта:

1.
Родителите на Джеймс Франко се запознават в университета Станфорд, бабата от страна на баща му е автор на детски книги, а тази от страната на майка му - собственик на Галерия в Кливлънд. Гените са предпоставка Джеймс и неговите братя (двама) да се занимават с изкуство и образование (един от по-малки брята на Франко също е актьор).

2. Когато Джеймс е на 4 години, майка му се опитала да му обясни смъртта на техен близък приятел. Франко се разплакал, осъзнал какво означава тази дума, и отвърнал „Не искам да умра, има толкова много неща, които трябва още да свърша”.

3. Като малък е носил брекети, които са прибирали стърчащите му напред предни зъби.

4. В училище е обявен за момчето с най-красивата усмивка. И ние гласуваме за това!

5. Бельото му е American Apparel, в различни цветове.

6. Бил е вегетарианец, докато не е започнал работа в McDonalds.

7. За да се подготви за ролята си на Джеймс Дийн е скъсал всякакви контакти с близките си и семейството си за 3 месеца, за да може да усети най-добре самотата на Дийн. Впоследствие печели "Златен глобус" за ролята си, който дава на майка си.

8. Приет е за докторантура по литератира и творческо писане в Унивеситета в Хюстън, но не записва. Въпреки това е преподавал поезия на студенти по филмово изкуство в Нюйоркски университет. 

9. Заедно с най-добрия си приятел и партньор Дейв, правят филмова адаптация на книгата на Чарлз Буковски “Ham on rye” (Преведена на български със заглавие "Всичко на масата").

10. Не пуши. Нищо! И никога не е опитвал марихуана.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра