Следва

Детски фестивал „Вярвам в теб!”

Who is he? 10-те най-интересни факта за Ал Пачино

Сицилианец по произход, роден в Бронкс 25 април, 1940, и израснал в Манхатън, Ал Пачино е истинска легенда и...

People of art преди 11 години

Сицилианец по произход, роден в Бронкс 25 април, 1940, и израснал в Манхатън, Ал Пачино е истинска легенда и професионалист на място в света на киното. Веднага по разпознахте, защото рядко може да бъде объркан с друг. Феноменален, истински, запомнящ се. Ето и 10-те най-интересни факта за него и кариерата му:

1.
Има няколко роли на гангстер, но две от тях са много силни. Първата е в абсолютния блокбъстър на 20-ти век, режисираната от Франсис Форд Копола трилогия „Кръстникът”, където играе ролята на Майкъл Корлеоне и си партнира с Марлон Брандо. Втората е в на страшния и озверен бандит Тони Монтана в „Белязания” (1983), чийто сценарий е написан от Оливър Стоун.

2. Ал Пачино напуска училище, когато е на 17 години, за да учи актьорско майсторство и обича работата си повече от всеки друг актьор. Но въпреки това ненавижда холивудския блясък и до днес живее в скромен апартамент в Ню Йорк.

3. Докато негови колеги от киното имат по два-три и повече брака, той е един от малкото холивудските актьори, които никога не са минавали под венчило.

4. На 25 февруари 1969 Пачино дебютира на Бродуей в пиеса на Дон Петерсен в Belasco Theater и за тази роля печели наградата Tony през април същата година.

5. Въпреки че никога не е сключвал брак, Пачино има три деца - дъщеря Джули Мари от преподавателка по актьорско майсторство, с която има дълготрайна връзка и близнаците Антон и Оливия от актрисата Бевърли д'Анжело. Пачино е ходил с още свои колежки - Джил Клейбърг, Марти Келър, Даян Кийтън.

6. Пачино бойкотира церемонията по раздаването на Оскар, след като е номиниран, според него, в грешната категория - за поддържаща роля в „Кръстникът”, като твърди, че има повече екранно време от Марлон Брандо, който тогава печели Оскар за главна мъжка роля.

7. Като актьор, който обича повече театъра, отколкото киното, Ал Пачино се връща обратно на театралната сцена през 2010 в Шекспировата пиеса Венецианският търговец.

8. Хонорарът му през 2002-ра достига до 10 милиона на филм.

9. Любимата актриса на Ал Пачино е Джули Кристи.

10. Номиниран е много пъти за Оскар, но го получава веднъж с ролята си на ветерана слепец във филмa „Усещане за жена” през 1992.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра