Следва

Първи поглед към новата грим колекция на Том Форд - цветовете са вълшебни

Да си жена на 40! Д-р Радина Денкова за процедурите и методите, които поддържат младостта и самочувствието

Повечето жени изпадат в шок, когато стигнат златната среда или иначе казано 40-те. Притесненията от външния вид и това, че старостта бавно ...

Hair преди 11 години

Повечето жени изпадат в шок, когато стигнат златната среда или иначе казано 40-те. Притесненията от външния вид и това, че старостта бавно чука на вратата обаче доста повече вредят, отколкото самото време. Всяка жена си спомня младежките години, които са се изнизали ей така, спомня си и хубавата кожа и тяло, което е имала. Много от жените след и около 40 забравят, че все още са привлекателни и красиви и че грижата за кожата е за цял живот независимо дали си на 15, 20 или 55. Продължаваме със страхотните методи и мерки, за които д-р Радина Денкова от клиника Aesthe Clinic ни съветват и питаме как да сме прекрасни и на 40:

V.S. Кои са топ 3-те препоръчителни ежемесечни процедури за жените над 40?
Д-р Денкова:
Моят препоръчителен топ 3 включва мезотерапия с хиалуронова киселина, радиочестотен лифтинг, който стяга кожата на базата на радиочестотни вълни и създава условия за създаване на колаген, и неоперативното моделиране на лицето.

V.S. Коя от изброените е най-евтина, но и ефикасна?
Д-р Денкова:
Това определено е мезотерапията. Тя струва между 200 и 300 лева в зависимост от продукта. Ако при нас, в клиниката, се направи пакет от 3 процедури ще излезне по-евтино – 600лв и трите, докато отделно цената им ще бъде около 750 лв. Мезотерапията с колаген също е ефикасна, но е малко по-скъпа. При нея се правят 8 процедури, които струват, всяка по 80 лв, а в пакет цената им е 60 лв.

V.S. Съответно коя е най-скъпата и най-добра процедура?
Д-р Денкова:
Това определено е моделирането и радиочестотният лифтинг, който зависи от апарата. Посредством съвременните техники и филъри, моделирането има един доста дълъг период на трайност – година и половина.

V.S. Много от по-възрастните жени имат проблеми с пигментацията. Какви са най-ефикасните методи за справяне с това?
Д-р Денкова:
Методите, които се предприемат са на база различни причини за пигментация. Важно е да разграничим видовете пигментация – такава, причинена от слънцето (тя е ситна и разпръсната по тялото и с възрастта се увеличава), възрастова пигментация (резултат от остаряване), пигментни петна, които са резултат от хормонални лечения и антибиотици и лекарства, както и така наречения фотоефект, при който лекарството се натрупва върху кожата и взаимодейства със слънцето, при което се получава пигментация. Освен изброените, пигментни петна се получават и в резултат употребата на хормони или след раждане – мелазма или флоазма. За лечението се изисква комбинирано решение. Много трудно можем да се справим с тях само с един вид лечение, заради неравномерното им струпване. Те изискват комплексно и дълго третиране. Някои от процедурите за справяне са: химични пилинги, IPL, кремове на база вещества, които намаляват неравномерното натрупване на пигментите върху кожата. Всички тези процедури се правят по препоръка на лекаря/дерматолога, за да се постигне най-добър ефект.

V.S. Казвате, че за повечето процедури трябва да се съветваме с лекар или дерматолог. Но как става набавянето на продукти за лечението и могат ли те да се закупят от вас?
Д-р Денкова:
Ние не сме място за директна продажба, но бихме препоръчали дадени продукти и място, където те да се намерят. Повечето от нещата могат да се намерят в големите вериги аптеки или, ако продуктът е по-специфичен – само чрез определени фирми, от които може да се поръчат. Но практиката ни е показала, че тези случаи са по-редки.

V.S. Как да се справим с околочния контур?
Д-р Денкова:
Това е един проблем, който настъпва с възрастта. Първите признаци за остаряване започват от горната третина (лицето е разделено на 3 части), именно областта на челото. Там се появяват хоризонтални бръчки, падане на веждата и външния кантус (външния ъгъл на окото). По-натам се прибавят и торбичките под очите, които в началото са незабележими, но с напредване на възрастта се увеличават. Тъй като преди известно време се завърнах от ежегодната естетична академия на фирма Алерган, която всяка година се провежда в различна европейска столица, а тази година беше в Берлин и наблюдавах, че колегите се занимават именно с този проблем – зоната около очите. Тя е и най-податлива. Бръчките се появяват в областта на долния клепач заради фината кожа, която е по-рехава и задържа вода вследствие, на което кожата започва да се отпуска. Получават се бръчки и торбички под очите, а веждата пада. Разбира се има начини за справяне. Един от тях е химичният браулифт. Той представлява повдигане на веждата с ботокс, който се поставя на определени места и с определено количество единици. По този начин се повдига латералния ръб на веждата с около 1-2мм. Последните новости в бранша са свързани с работата с различните видове хиалуронова киселина, чрез която се запълва подкожната тъкан. Едно от най-леките и фини запълвания е с канюли. При него самите структури на кожата се възстановяват. Основата е на база хиалуронова киселина, с която местата с повече мастна тъкан, които с времето се отпускат, се подплатяват и кожата възстановява еластичността си, а бръчиците се изпъват. Друг ефикасен метод е фина мезотерапия около очите. При нея обаче има опасност от рани, защото кожата в тази област е мека, нежна и има много кръвоносни съдове, които могат да се спукат и да стане хематом. Има и още един метод – радиочестотна терапия за околоочен контур. При него се стимулира образуването на колаген в областта – кожата се стяга, удебелява, бръчките се редуцират.

V.S. През какъв период от време трябва да се правят тези процедури?
Д-р Денкова:
Мезотерапията с колаген е добре да се прави 1 път седмично или на 2 седмици да се извършва много лека мезотерапия с хиалуронова киселина като не се използва цялата ампула, а се раздели на 3 и се поставя 1/3 през 1 – 2 седмици, разпределена и в двете очи. По този начин хидратираме много фино засегнатия участък, а бръчките се изпъват. Когато правим терапия с канюли, добре е да се знае, че тя издържа 8 месеца – до една година.




Чети още:

Преходно време и как да се справим с проблемната кожа
 

More Hair