Следва

Студентски филмов фестивал „Ранно пиле”

Who is she? 10 любими факта за Натали Портман

Още на крехка възраст нейното лице и красота покоряват киното. Оттам и бляскавата кариера, която я следва по петите. Независимо дали ще е в ролята на черния или бял лебед, Натали Портман е...

People of art преди 11 години

Днес те питахме коя е тя? Още на крехка възраст нейното лице и красота покоряват киното. Оттам и бляскавата кариера, която я следва по петите. Независимо дали ще е в ролята на черния или бял лебед, Натали Портман е личност, която може да те вдъхнови от всеки филм, в който участва. Ние ще ти кажем и 10-те любопитни факта за нея.

1. Родена на 9 юни 1981г. в Йерусалим, Израел. На 3-годишна възраст се премества в Америка. Знае иврит и английски, но знае разговорен френски, немски, японски и испански.

2. Натали е открита в пицария и първоначално е отхвърлена за ролята на Матилда във филма „Професионалистът” през 1994г., защото е твърде млада.

3.
През 1999г. пропуска премиерата на „Междузвездни войни епизод 1 – невидима заплаха”, за да учи за финалните изпити в гимназията.

4.
Актрисата взима уроци по танци от 4-годишна възраст, които й помагат много в подготовката за ролята й в „Черния лебед”.

5. Портман получава образование от Харвард през 2003г. Изявлението й е, че колежът е по-важен от филмовата й кариера и предпочита да е по-умна от останалите филмови звезди.

6. Няколко месеца, след като обръсва главата си за филма “В като Вендета”, Натали пътува през Ирландия, където собствениците на хотел отказват да я настанят.

7. Мечтаела е да стане лекар като баща си.

8. Модния дизайнер Зак Поусън нарича Портман негова муза. И с това не свършват модните подвизи на актрисата. През 2002г. е обявена от списание People за една от най-красивите звезди, а същата година е провъзгласена за една от 25-те най-горещи звезди под 25-годишна възраст от Teen people magazine.

9. Освен актьорските заложби, Портман има огромната страст да пътува. В края на 2003-та и началото на 2004-те г. тя предприема пътуване из Мароко и Гватемала - сама.

10. Била е вегетарианка от 1989 г. до 2009г., а след като прочита книгата „Консумирането на животни” тя окончателно става веган. Въпреки това възобновява вегетарианството си, когато е бременна със сина си Алеф, за да може да му даде необходимите добавки. След раждането обаче отново става веган.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра