Следва

Какво ново - Летисия Каста и Ноа Милс и тяхната Голяма италианска сватба за Dolce & Gabbana

Отслабването е възможно. Само с чифт идеално скроен деним

Нямали ли сте усещането, че понякога джинсите не ви стават, сякаш ви дават знак, че ситуацията с апетита се е...

Body преди 11 години

Нямали ли сте усещането, че понякога джинсите не ви стават, сякаш ви дават знак, че ситуацията с апетита се е изплъзнала от контрол. Опитваш да влезеш в тях - не можеш или поне не съвсем - намаляваш дажбата - пробваш отново след два дни - и ура!

Вероятно вдъхновени от този личен и доста полезен опит, от фирмите - производителки на висококачествени облека от деним, създадоха дънки, които да ни помогнат да ... отслабнем. 

И никак не става въпрос за тъкани, които чрез стимулиране на кръвообращението и прочее извършват чудото. Не, историята е друга.

Просто платовете се напояват със специален, осигуряващ отслабването материал. В допълнение овлажняват и носят чувство за комфорт. 



Чилийската марка Mohicano Jeans, например, предлага на клиентите си джинси, пропити със смес от аминокиселини, витамин E, алое вера и ферменти. Ако вярваме напълно на рекламата, това нововъведение не само влияе благотворно на кожата, но и помага срещу целулита и разширените вени. Джинсите издържат до 40 пранета без да загубят вълшебните си козметични свойства и струват 85 долара. В защита на рекламната си теза, производителите прилагат към обещанията си статистика, според която 100 от 160 жени, носили без прекъсване джинсите на Mohicano Jeans в продължение на четири седмици, отбелязват, че кожата им изглежда по-добре.



Друга сериозна фирма - Wrangler - неотдавна представи своята нова колекция, наречена показателно Denim Spa Therapy. Тук, както при Mohicano Jeans, е налице дънков плат, пропит с антицелулитни и овлажняващи съставки, без каквито и да е вредни за здравето съставки, като за спа-ефектът отговаря приятна жасминова миризма.



Други марки също заявяват интереса си към нововъведението и неговите възможни търговски успехи, в това число италианската LeRock, чиито дънки имат за цел да намалят обиколката на бедрата благодарение на революционна смес в плата. Холандската марка Gsus Sindustries (на първата снимка горе) също е в кюпа, но не заявява открита готовност за борба с целулита, а просто перфектна хидратация на кожата, благодарение на натуралния екстракт от алое вера, с която джинсовата тъкан е пропита.

Да се предначертае успехът на този нов "отслабващ" почин сред производителите на най-масовите гащи въобще, е сложна задача. Защото едно е да разчиташ на тубата с крем, друго е на символа на свободата, какъвто са джинсите, за това да си хидратиран и тънък, освен другото. Дали новата тенденция е майсторска симбиоза между модата и красотата, и дали и с какъв темп ще привлече на своя страна публиката, предстои да видим.

Но на нас, традиционалистите, повече ни харесва идеята да набавим добрия крем от дрогерията, докато свободно се движим в любимия Levi's без преградата на смес от алое и жасмин.
 

More Body