Следва

Секс, лъжи и музика от D2

Обама към Лед Цепелин: Все още къртите!

Легендарната британска група се срещна с президента на Съединените щати Барак Обама в Белия дом, където държавният глава им призна, че продължават да правят незабравима музика...

People of art преди 11 години

Led Zeppelin бяха почетени от Барак Обама в Белия дом за приноса им към американската култура и изкуство. Робърт Плант, Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс бяха сред изпълнителите, които получиха наградите на Американския Кенеди център.

"Благодаря ви, че не разбихте Белия дом", пошегува се президентът на САЩ с рок легендите, чиято репутация през 60-те беше на диви рокаджии, които редовно потрошаваха сцени и хотелски стаи.

Г-н Обама, който е само на седем години, когато групата е формирана, говори още и за приноса на Zeppelin към музиката и шоубизнеса, като отбеляза, че бандата "е връхлетяла нищо неподозиращия свят".



"Появи се певец с лъвска грива и ангелски глас, китарист-чудо, каращ хората да оплезват език; многопластов басист, който се чувстваше у дома и на пияното; и барабанист, който свиреше, сякаш животът му зависи от това. Почитаме тази група за това, че ни карат да се чувстваме млади. Те ни показаха, че група момчета, които не са в разцвета на силите си, също могат да къртят."

На тържествената церемония в Белия дом бяха почетени също певецът Джордж “Бъди” Гай, актьорът Дъстин Хофман, телевизионната звезда Дейвид Летерман, руската прима балерина Наталия Макарова и др.

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра