Следва

Петъчна доза СЕКС: Тони Паркър

Днес “Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на рекордните за България 49 екрана

В 00:01 ч. тази нощ дългоочакваното кино приключение... 

Movies & TV преди 11 години

Над 2000 почитатели на Средната земя гледаха филма на среднощната му премиера тази нощ.

В 00:01 ч. дългоочакваното кино приключение “Хобит: Неочаквано пътешествие” направи своята официална премиера и в България. С над 2000 от най-нетърпеливите фенове на историите от Средната земя, препълнили кино салоните в цялата страна, филмът е вероятно най-масовата среднощна премиера у нас до сега. От днес, 14 декември 2012 г., първият филм от трилогията „Хобит” ще се завърти на рекордните за България 49 кино екрана, сред които и най големият – IMAX.

Преди ден в Лондон се състоя и кралската гала премиера на „Хобит: Неочаквано пътешествие”, където сред възгласите на фенове от цял свят, по зеления килим на Лестър Скуеър преминаха всички звезди от филма. Питър Джаксън, Иън МакКелън, Анди Серкис, Мартин Фрийман, Кайт Бланшет, Хюго Уейвинг и много от членовете на екипа представиха филма в родината на писателя Дж. Р.Р.Толкин, създател на магичния свят в „Хобит”. Събитието уважи и Дукът на Кеймбридж, принц Уилям.

„Изглеждаше много земен и отдели време да поговори с всеки от актьорите, но прожекцията не започна докато той не зае мястото си в залата”, сподели впечатления от вълнуващото преживяване Елица Нинова. Тя спечели двоен VIP билет за премиерата на „Хобит: Неочаквано пътешествие” в британската столица от играта на TV7 в България.

Още една добра новина за почитателите на легендарната трилогия на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените” е, че в „Хобит” той продължава съвместната си работа с отличения с „Оскар” композитор Хауърд Шор. От тази седмица саундтрака към „Хобит: Неочаквано пътешествие” може да бъде намерен и на музикалния пазар у нас или да бъде поръчан от iTunes България.

„Хобит: Неочаквано пътешествие” е първият филм от трилогията, подготвяна от Питър Джаксън по едноименната книга на Дж .Р.Р. Толкин. Следващите две продукции, „Хобит: Пущинакът на Смог” и „Хобит: До там и обратно”, ще излязат съответно през декември 2013-та и юли 2014-та година.

Любопитна и актуална информация за продукцията може да намерите във Фейсбук или на официалната българска страница на филма hobit.bg. Информация за Толкин и неговите герои можете да намерите и на адрес endorion.org.



Официален синопсис на „Хобит: Неочаквано пътешествие”:


„Хобит” проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

Появилият се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия, се обръща към Билбо с покана да се присъедини към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит. Пътуването им ги отвежда в Пущинакът; през коварни земи, гъмжащи от гоблини и орки, смъртоносни уаргове и гигантски паяци, създания, сменящи облика си и различни магьосници.

Макар че целта им е на изток, при Самотната планина, те трябва първо да се измъкнат от тунелите на гоблините, където Билбо среща създание, което завинаги ще промени живота му – Ам-Гъл.

Насаме с Ам-Гъл, на брега на подземно езеро, нищо неподозиращият Билбо Бегинс не само открива дълбини на хитрост и смелост, учудващи и него самия, но се сдобива със "скъпоценния" пръстен на Ам-Гъл, който притежава неочаквани и полезни качества. Простичък златен пръстен, който е свързан със съдбата на цялата Средна земя по начини, недостъпни за познанието на Билбо.

Иън Маккелън се завръща в ролята на Гандалф Сивия, която изпълнява и в трилогията „Властелинът на пръстените”. Мартин Фрийман изпълнява главната роля на Билбо Бегинс, а Ричард Армитидж ролята на легендарния Торин Дъбощит.

В образите си от трилогията "Властелинът на пръстените" се появяват отново Кейт Бланшет в ролята на Галадриел; Иън Холм в ролята на възрастния Билбо; Кристофър Лий като Саруман; Хюго Уийвинг като Елронд; Илайджа Ууд в ролята на Фродо и Анди Съркис в ролята на Ам-Гъл.

Международния екип от актьори включва също Ману Бенет, Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Джон Колън (Оин), Марк Хадлоу (Дори), Питър Хамбълтън (Глоин), Бари Хъмфрис, Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Силвестър МакКой, Брет МакКензи, Греъм МакТавиш (Дуалин), Джеймс Несбит (Бофур), Дийн О’Горман (Фили), Конан Стивънс, Кен Стот (Балин) и Ейдън Търнър (Кили).



Сценарият на „Хобит: Неочаквано пътешествие” е дело на Фран Уолш, Филипа Бойенс, Питър Джаксън и Гилермо ДелТоро. Джаксън е също продуцент на филма, заедно с Каролин Кънингхам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд, с Филипа Бойенс и Ейлийн Морън, ко-продуценти.

С режисьор Питър Джаксън, „Хобит: Неочаквано пътешествие” е сниман последователно в дигитално 3D с камера и стерео от най-ново поколение. Продукцията е заснета в Stone Street Studios, Wellington, в Лондон и на различни локации в Нова Зеландия.

„Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на голям екран в 3D, IMAX 3D и HFR 3D на 14 декември 2012 г. Втората екранизация по ромата на Дж. Р.Р. Толкин „Хобит: Пущинакът на Смог” се очаква на 13 декември 2013 г., а последния филм от трилогията „Хобит: До там и обратно” е с премиера 18 юли 2014 г. 
 

More from View Sofia

More Movies & TV