Следва

London Fashion Week: Men есен-зима 2013 - Ден 1

Зимата в акценти - Яка от кожа с косъм

Част красивата страна на зимата се оказва една забележима, макар и не масова тенденция, която не може да не...

All fashion преди 11 години

Част oт красивата страна на зимата се оказва една забележима, макар и не масова тенденция, която можеш да срещнеш като акцент в някои майсторски колекции за есента и зимата на 2012-та и 2013-та година.
А именно  - шалът като яка с пухкав косъм или яката като шал.

Виждаме го като нежен петдесетарски детайл, увит около врата, в Zero + Maria Cornejo и Elizabeth and James или като обемен дълъг шал в Altuzarra и Band of Outsiders, или пък като висш аксесоар в ролята си на яка наметка при Etro и Alexander McQueen, но има еднакво изключително присъствие независимо от формата и начина му на стилизиране.

Шалът яка от кожа с косъм малко ни напомня на лисицата, която помним като масов тренд през 90-те върху шиите на майките, бабите и учителките, само че за щастие днес е красива и изящна модна необходимост.
Защото, когато се събуждаме на минус 8, само докосването до нещо топло, меко и луксозно, напръскано с любимия парфюм, може да ни мотивира да излезем навън.

Шалът яка от пухкав косъм е великолепен върху обемно палто, костюм и още по-изискан върху коктейлна рокля в ансамбъл с дълги до над лакътя ръкавици от естествена кожа. В това ни убеждават всички, които са го използвали като акцент в колекциите си, на които хвърляме отново поглед тук:

На снимката горе - Roland Mouret, The Row


Altuzarra, Band of Outsiders


Zero + Maria Cornejo, Elizabeth and James


Etro, Alexander McQueen
 
Великолепен и необикновен детайл! 
 

More All fashion