Следва

Коя от трите актриси се е справила най-добре, гласувай и спечели билети за мюзикъла "Клетниците"

Златен глобус 2013: Победителите, филмите, роклите!

Вчера се състоя едно от най-големите събития в света на киното...

Movies & TV преди 11 години

Вчера се състоя едно от най-големите събития в света на киното, а именно раздаването на статуетките Златен глобус. Наградите за игрални и телевизионни филми и сериали се проведе в Бевърли Хилс, Калифорния.

Водещи на престижното събитие бяха неповторимите Тина Фей и Ейми Полър, които следяха за доброто настроение на зрителите и за равномерното разпределяне на наградите. Разбира се, те нямат пръст в награждаването, но пък тази година наградите бяха разпределени толкова равномерно, че абсолютно всички заслужили филми получиха, това което им се полагаше.

Големите победители на вечерта в категориите "Най-добра драма" и "Най-добра комедия или мюзикъл" станаха съответно Арго на Бен Афлек, който взе статуетка и за "Най-добър режисьор", и Клетниците на Том Хупър.


Актьорите и създателите на филма "Арго" ликуваха след като бяха наградени с престижното отличие

Куентин Тарантино получи "Златен глобус" за най-добър сценарий за филма си "Джанго без окови", а актьорът Кристоф Валц, който участва в лентата, бе удостоен с приза за "Най-добър актьор в поддържаща роля”. 

Ан Хатауей взе наградата за "Най-добра актриса в поддържаща роля" за участието си във филма "Клетниците" и това се превърна в първият й "Златен глобус", който е получавала някога.


Актьорският състав на "Клетниците", малко след като техния филм спечели приза за "Най-добър мюзикъл или комедия".

Дженифър Лоурънс бе отличена в категорията за "Най-добра актрисата в комедия", благодарение на ролята си в "Наръчник на оптимиста". При мъжете наградата бе връчена на Дон Читъл за филма "Къща на лъжи".


Дженифър Лоурънс изглеждаше прекрасно в дългата червена рокля, която носеше

Награда за "Най-добър актьор в драма" получи Даниъл Дей-Луис за ролята си на Линкълн в едноименния филм на Стивън Спилбърг, а статуетка за "Най-добра актриса в драма" получи Джесика Частейн за ролята си във филма "30 минути след полунощ".


Всичко е прекалено хубаво, за да е истина за Джесика Частейн, който спечели наградата за "Най-добра актриса в драма" за ролята си на шпионин на ЦРУ

Хю Джакман получи награда за "Най-добър актьор в комедия или мюзикъл" за ролята си в "Клетниците", а филмът "Любов" бе обявен за "Най-добра чуждоезична лента".

Британската певица Адел също си тръгна със статуетка. Тя бе отличена в категорията за главната песен от последния филм за Джеймс Бонд "007 Координати: Скайфол". Адел, която за първи път премина по червения килим след като през октомври роди, каза, че наградата е за "приятеля ми Саймън, който ме убеди да я направя, и чудесния ми син”. Певицата бе видимо развълнувана и изненадана от наградата.


Адел бе видимо развълнувана и изненадана от наградата, която получи

Легандарният актьор Кевин Костнър бе удостоен с награда за "Най-добър актьор в телевизионен минисериал" за ролята си в лентата "Хетфийлд и Маккой".

Наградите "Златен глобус" са вторите по престиж след "Оскар"-ите. Тази година церемонията за връчването на награди "Оскар" ще се проведе на 24 февруари в театър "Долби" в Лос Анджелис.

 

More Movies & TV