Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Моят фон дьо тен - как да го избера според възрастта

Добрият фон дьо тен е като жизненонеобходимият кислород - без него не може. Без друг грим - да, но без основа...

Beauty преди 11 години

Добрият фон дьо тен е като жизненонеобходимият кислород - без него не може. Без друг грим - да, но без основа - не. Причините са отдавна известни, ние признаваме като най-важни 2 от тях. Първо - добре подбраният, удачен като нюанс тен е най-важното условие за добрия вид на лицето ни - наша визитна картичка. Второ, няма по-добра защита на кожата от тази - качественият продукт защитава от вредните външни въздействия, главно прах, смог, лъчи, и така допринася за добрия изглед, не само с нанасянето си, но и с добрия си състав.

Как обаче да изберем подходящия за нас продукт, ако отправна точка на избора ни е възрастта. Очевидно различните възрастови групи имат различни изисквания към козметичните и бюти продукти.

Затова и днес правим разбор на подходящите като състав, консистенция и качества фон дьо тени така, че да стане използването им оптимално, независимо на колко години сме.

Просто производителите са съобразили продуктите си и това е добре да се има предвид, когато избираме.

На 20


Дженифър Лoурънс, актриса, 22 години

Целта: матиране и избягване на лъщенето, регулиране на себума

Добрият продукт:
Fond de teint matite de Clinique. Специално предназначен за мазни и склонни към омазняване кожи, в продукта няма олио, нито парфюм. Матира перфектно благодарение на съдържащите се частици пудра. Активните му съставки допринасят за абсорбиране на себума, придават гладкост и дълготрайност.

Цена: 60 лв. 

На 30


Сиена Милър, актриса, 32 години

Целта: Сияен и въздушен тен, дори и при смесените кожи

Добрият продукт: M.A.C. Pro Longwear Foundation. Дълготраен, нежно покривен, въздушен. Достатъчно лек при нанасяне и носене, няма ефектът на маска. Хидратиращ, но и без олио, удобен за носене, подходящ като текстура за първи бръчки.

Цена: 61 лв. 

На 40


Клаудия Шифър, топ модел, 42 години

Целта: Минерална основа за изчистен, гладък тен, без усещането за напудреност

Добрият продукт:
Fond de teint poudre libre skin illusions на Clarins - с ефект "нова кожа", благодарение на съставките си. Унифициращ, но и прозрачен.

Цена: 73 лв. 

На 50 и над


Джулиан Мур, актриса, 52 години

Целта: Осветляваща и лека текстура за прикриване на проблемните зони

Добрият продукт:
Teint liftant anti-age SPF15 на Shiseido - рефлектни матиращи частици придават усешането за студийна снимка с високо качество. Прикрива тъмните петна, бръчките и бръчиците. Съдържащите се в състава хидратиращи и ароматизиращи масла имат лифтинг ефект.

Цена: 89 лв.
 

More Beauty