Следва

Новите българи: Иустина от Молдова и нейната българска мечта

Кейт е механична принцеса с пластмасова усмивка, каза английска писателка

Докато при нас се вихрят политически и държавнически скандали, в Обединеното кралство се вихри лайфстайл...

People of art преди 11 години

Докато при нас се вихрят политически и държавнически скандали, в Обединеното кралство се вихри лайфстайл скандал с кралски привкус и политическа намеса. Една от най-популярните писателки на Острова, два пъти носител на наградата "Букър", Хилари Мантъл разкритикува стила и начина на живот на съпругата на принц Уилям - херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, както съобщава "Мирър".

По време на лекция, посветена на съвременното общество и литература, Мантъл, която неотдавна приключи романа си за английския кралски двор от епохата на Тюдорите, неочаквано засегна темата за британското кралско семейство.

Обект на нейната критика стана херцогинята на Кеймбридж. Писателката заяви, че Кейт е "механична принцеса с безупречна пластмасова усмивка".

Според нея принц Уилям е "лишен от индивидуалност и е манекен".

Коментарите на писателката привлякоха вниманието на обществеността и медиите, които не спират да ги коментират. Включи се дори премиерът Камерън, който заяви, че Мантъл може да е много добра писателка, но никак не е права за Катрин.



Междувременно херцогинята на Кеймбридж за първи път показа коремчето си на официална визита за благотворителност.

Дузина фотографи и телевизионни екипи се събраха на улицата пред сградата, за да заснемат първите официални снимки на хероцогинята от Коледа насам, пише английското издание.

Тя посети лондонската "Къща на надежата" - жилищна сграда с 22 легла за жени от всички краища на страната, които се борят със зависимостта си от дрога и алкохол. Самата Кейт е патрон на жилищния център.



„Приятно ми е да ви видя отново. Радвам се, че отново съм тук. Днес е чудесен ден.", каза херцогинята пред Ник Бартън, изпълнителен директор на благотворителната организация, държейки едната си ръка върху коремчето.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра