Следва

Косата ни харесва така – еластисайзер преди измиване

Никой не харесва АКНЕ - Няколко съвета как да се справим с проблема, за да сме красиви през пролетта

Безупречната кожа на лицето е визитната ни картичка към...

Hair преди 11 години

Кожата на лицето е визитната ни картичка пред света, върху която с големи букви са изписани навиците ни, гените, които носим, и въздуха, който дишаме. Все по-често акнето се зачислява като проблем и за хора в зряла възраст, заради неправилния начин на живот и стресовата среда, които слагат незабавен отпечатък на най-свидното и видно място. Акнето е дерматологичен проблем и ако не се лекува навреме, последствията за кожата, самочувствието и увереността ни са много сериозни.

С настъпването на пролетта слънцето може да повлияе негативно на кожата с акне. Точно затова поставяме този враг на красотата начело на цялата козметична грижа за новия сезон.

Мечтаем за красива, здрава и сияйна кожа, но не всички са щастливци в това отношение. Най-честият виновник се оказва именно акнето. Може да звучи шокиращо, но близо 85 % от хората страдат от него в някакъв етап от живота си.

Преобладава сред тийнейджърите, но напоследък се среща все по-често и сред хора над 25-30-годишна възраст. Поради факта, че се засяга основно лицето, този кожен проблем буквално е „изложен” на показ.

Счита се, че основната причина за появата на акнето е влиянието на половите хормони (андрогени) върху мастните жлези. Допълнително се наслагват множество други фактори и това довежда до различно по тежест акне.

Лечението на акнето е доста дълъг процес и е нужно много търпение и постоянство. Резултати ще има, но за да бъдат те максимално добри и дълготрайни, трябва да се оставите в ръцете на опитен специалист – дерматолог.



Освен познатите ни от преди класически методи за лечение, вече се използват и много по-съвременни методи, като например LED терапията. Тя е подходяща при леки и средно-тежки форми на акне, напълно безопасна е и скъсява целия курс на лечение.

Как действа LED терапията?
Най-общо казано LED терапията спира образуването на пъпки. Това става чрез специално устройство, което излъчва светлина с точно определена дължина на вълната от видимия спектър. Ние виждаме като синя, червена светлина или комбинация от двете.

Синята светлина (415 nm) се доближава малко до спектъра на UV лъчите и затова притежава тяхното антибактериално действие без, разбира се, нежеланите им ефекти. Синята светлина навлиза дълбоко в порите, където нормално живеят бактериите, причиняващи възпаления – Propionibacterium acnes.

Какво точно се случва там?
Бактериите произвеждат субстанции наречени протопорфирини. Тези субстанции поглъщат синята светлина, при което се отделят т.нар. свободни кислородни радикали.

Радикалите са токсични за бактериите и в крайна сметка ги унищожават. Червената светлина (633 nm) пък има терапевтично действие при акнето, успокоява кожата и стимулира процесите на заздравяване. Това става, като чрез нея увеличава притока на кръв и кислород и се активира производството на нов и здрав колаген.

Всяка процедура е с продължителност от 20 минути, като за целия курс са необходими 8 процедури, по 2 седмично.

Тъй като при LED терапията не се използват UV лъчи, тя е напълно безопасна и не крие никакви рискове. Освен, че изчиства възпаленията, с нея се постига и свиване на порите, успокояване на кожата, подобряване на релефа, като по време на процедурите дори можете да релаксирате.

Лежейки удобно лампите обхващат цялото лице и съвсем леко го затоплят. Съвсем спокойно се комбинира с останалите методи и средства за лечение, за да може добрите резултати да дойдат още по-бързо.
За да не лекуваме акнето и след време то пак да се появява е важно да знаем, че грижите в къщи са от съществено значение.

Какво да си закупим от аптеката? 

Да, трябва да използваме задължително качествена козметика. Дерматологични лаборатории Avène са едни от най-добрите на пазара.

Серията Cleanance е специално създадена за мазна и акнеична кожа. 

Cleanance Почистващ гел
е предназначен за хигиена, адаптиран към специфичните нужди на този тип кожа: нежно почистване, регулиране на себумната секреция, успокояване и комфорт.

Използвайте сутрин и вечер, на лице и тяло, с последващо изплакване.

Triacnéal e комбинация от 3 допълващи се активни съставки и е предназначен за ефективна грижа за кожа с тежки несъвършенства.

С противовъзпалително действие, той регулира клетъчното обновяване и изглажда кожата, благодарение на своя лек пилинг ефект.

Нанасяйте вечер на добре почистено и подсушено лице.

Пролетните месеци клиника Дерма Вита предлага изключителна цена за LED терапия– 30 лв. Могат да се обработват зони лице, деколте и гръб.

dermavita.bg

More Hair