Следва

Ярките звезди в модния космос - Виктория Бекъм в два претенциозни ансамбъла

Риана поиска от Topshop 5 милиона долара компенсация

От прес екипа на певицата са уведомили медиите, че водят преговори с подсъдимата марка Topshop от близо осем...

All fashion преди 10 години

Докато успешната колекция на Риана за масовия бранд River Island се простира по широкия свят с положителни настроения, звездната поп икона е по пътя на ново постижение - 5 милиона долара от друг британски high street лейбъл - Topshop. За жалост, исканите пари не са по повод следваща колаборация, а съдебен иск, подаден от мениджърите на барбадоската за неправомерно използване на нейния лик върху капсулна линия тениски.

От прес екипа на певицата са уведомили медиите, че водят преговори с подсъдимата марка Topshop от близо осем месеца в лицето на изпълнителния й директор Филип Грийн:

„За да използват имиджа на Риана, те ни предложиха пет хиляди долара, които ние, разбира се, отказахме, твърдят агентите на изпълнителката. И общо взето ни казаха да вървим по дяволите, защото те така или иначе щели да пуснат моделите в продажба.”

Разгневената от наглостта на фешън гиганта Риана, наела адвокат да съди компанията в Лондон:

„Мениджърите на Риана няколкократно са призовавали Topshop да спре да продава тениските си с нейните снимки, а отговорът им винаги е бил: "Ние правим това, което си пожелаем." Истината е, че купуват изображенията от фотографа автор, но не плащат дължимото право на самия модел, в случая Риана.” - категоричен e адвокатът.



След толкова неуспешни преговори, за певицата сега всичко е въпрос на принцип, тъй като е убедена, че постъпката на Topshop е чиста експлоатация на труда и имиджа на артистите, които някой трябва да защити.

В същото време в къщата на англичаните не е много спокойно, според надеждни източници. Ръководството наистина се страхува от съдебен процес, вероятно защото има съмнение, че ще изгуби битката. От компанията обаче все още отказват коментар по случая!

Въпросните тениски в момента могат да бъдат намерени онлайн само в ebay. 
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.