Следва

Колодрум 2013 - Вело изложение в Сердика Център

Деян, Радина, чувствата и цената, платена за тях

Това си е жива журналистическа радост - когато има скандал, има материал /ха, какъв постулат измислихме/...

People of art преди 10 години

Скандалните двойки в родното публично пространство не са рядкост, даже напротив и това си е жива журналистическа радост - когато има скандал, има материал /ха, какъв постулат измислихме/.

Помним десетки случаи, повечето повече от пиперливи, в които страстни любовници изпадат в крайни състояния, за които се чудиш да ти е жал ли или да ти е просто сеир. И си задаваш отдавнашният въпрос без еднозначен отговор - щом се карат, се ли обичат или не?


Радина и Деян, Мариана Попова и Ханес, Коко Динев и Емилия, Антония Петрова и Александър Бередин... са само последните в редиците. Те се разделят, събират, карат, обиждат, пустосват, страхуват, треперят, отвличат, обичат и презират един друг и един от друг.

Напоследък и се пошляпват, поскубват и надпиват един друг. Особено впечатлително е, че повечето от тези барутни двойки не си натискат парцалите по домашному, а обичайно са в центъра на събитията, в най-хубавия случай  - публични събития, а още по-добре - масови, че и по телевизора да ги дават.

Особено тъжно е последното случване около иначе симпатичната, талантлива и страстна двойка Радина и Деян, които заедно, и наред с хубостта, младостта и интереса, който предизвикват към себе си можеха да се превърнат в най-атрактивното публично присъствие в хубавия, подчертаваме хубавия смисъл на думата. А кво се оказа - кирливи ризи, пиянство, което винаги е гадно, без изключение, насилие даже, грубост, взаимни нападки и твърде много сълзи и криви физиономии.



Лошо, ще каже някой. Лошо, ще кажем и ние. Но това лошото си има цена, която, уж платена от продуцентите на ангажираните, всъщност трикратно поне бива платена от горките ангажирани на продуцентите в отговор.

Защото човешката глупост, оказва се, няма цена. Веднъж набутан вътре, в риалитито, излизане няма. Особено, щом сме двама...


"Гот е да сме двама,
гот е, грешка няма.
Гот е без пижама
да се будиш до мадама
млада, пряма.
Гот е без пижама.
Гот е, грешка няма.
Гот е да сме двама ..."

както се пееше в лишената от съдържание песен на братя Аргирови някъде в средата на 90-те. Гот е, ако не си се набутал пред камерите. Обратното, щракнал ли е капанът, нямаш полезен ход. И всичко, на което си залагал, оттук насетне върви, крачи и даже тича към дъното. А това е твоето дъно, ничие друго. И вероятно полета, растежа или просто забогатяването на продуцентите в същото време, ама те и затова са инвестирали.



И така, ако не искаме тъжен сеир, но не можем да се откажем от него, защото е атрактивен и ни кара да се блещим по един неповторим начин пред тъпия екран с още по-тъпите изцепки на показаните, си вадим изводи от грешките на другите. И вместо за храна на зверовете за жълти стотинки, защото нищо не може да плати този ужас, оставаме си вкъщи, по пижама, със мадама и подтискаме алчността, като силно я замитаме в ъгъла.

Да не пречи.

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра