Следва

Флоралната шапчица

Trend Report - Пънк обецата

В жива бижутерийна обсесия се превърна един хит на носенето на обици, който регистрирахме още в началото на...

All fashion преди 10 години

В жива бижутерийна обсесия се превърна един хит на носенето на обици, който регистрирахме още в началото на годината, и който, със затопляне на времето, се разпростря до невъобразими размери, а именно - носенето на маншетче на ухото или за по-просто - обеца, сложена на необичайно място високо и странично по ушната мида.

Още при провеждането на бала Met Ball в Ню Йорк през февруари се видя, че присъстващите, които фотоапаратите следят като първи сред равни на такива събития, а именно Никол Ричи, Сиена Милър и Кара Делевин демонстрираха тренда с невероятно изобилие от такива бижута.

И независимо, че ушният маншет не е благословен с най-секси името на света, червеният килим го обича и добре е да се признае - той стои наистина добре, при това не само в контекста на пънк стилистиката.


Кара Делевин и Сиена Милър на Met Gala 2013


Сиена Милър


Мишел Уилямс в Шоуто на Летерман

Най-най-напред тенденцията се забеляза на мидата на Мишел Уилямс, която с гордост беше наредила серия златни маншетчета на дясното си ухо при гостивянето си на Късното шоу на Дейвид Летерман. Тогава тя дебютира и с новата си асиметрична прическа, безбожно високите си Christian Louboutin-ки и въпросните красоти, които просто "заспаха" в комбинация с изброеното дотук и с минималистичната тъмносиня рокля Dior от пролетно-лятната колекция на Раф Симънс, на която бе заложила актрисата.


Риана


Даян Крюгер в Chanel с Карл Лагерфелд


Алиша Кийс


Ема Уотсън на Met Gala

Риана, Даян Крюгер, Майли Саръс, Наоми Харис и Алиша Кийс вече се вляха в редиците на ювелирния тренд, доказвайки, че без значение от облеклото, този тип украса е подходяща за всички ни. Намират се много простички, семпли и елегантни маншети за уши - като тези на Сиена или Мишел, има и доста по завързани, но истината е, че най-добре стоят на добре поддържана къса или поне недълга прическа.


Asos, River Island, Topshop


Repossi


Ryan Storer

Добър избор на подобни украшения има онлайн, като ASOS, Topshop, River Island са чудесни с богатия си избор на добри цени, но за онези от нас, които възприемат тези бижута като инвестиция в дългосрочна елегантност, а не толкова като трeнд-еднодневка, чудесни неща предлагат по-високият клас производители като Repossi, Ryan Storer и CA&LOU.



Много интересни и ценени от фешън социума фирми като Рamela Love и Jacquie Aiche също предлагат много приятни неща.



Тренди обецата на дефилетата пролет-лято 2013:


Marchesa


Dries Van Noten


Rodarte
 

More All fashion