Следва

Покажи ни рок татуировка и вземи билет за Sofia Rocks

Кино в лятна нощ. Няколко добри филма, които трябва да гледаш това лято част 2

Защото киното винаги е една добра идея в лятната вечер...

Movies & TV преди 10 години

И ако преди седмица те осведомихме за най-хитовите Холивудски заглавия, които ще излязат на екран през това лято, то през тази решихме да скъсим разстоянието между нас и героите във филма и да ти предложим няколко много добри европейски продукции и няколко филма по действителни случаи, които също нямаме търпение да видим.

Защото киното винаги е една добра идея... в лятната вечер. Под звездите или в прохладния салон. По градски романтично, по отпускарски небрежно. В обедната почивка или в края на работния ден. С другарче или сами...


Ето какво още ще гледаме това лято:

Синьото е най-топлия цвят

Предизвикателен филм, разказващ за любовта между две жени, спечели най-голямата награда на Международния фестивал в Кан "Златна палма“. 

"Животът на Адел" на френския режисьор от тунизийски произход Абделатиф Кешиш, разпространяван на английски със заглавието "Blue is the Warmest Colour", разказва за любовта и сексуалната връзка между художничката Ема и детската учителка Адел. В двете роли се превъплъщават актрисите Лея Сейду и Адел Ексарчопулос.

С откровените секс сцени филмът разбуни духовете на фестивала, като някои от зрителите ги определиха като "прекалени", но истината е, че ние нямаме търпение да го видим независимо от това.

Индиго на настроенията



Един от най-обещаващите френски филми тази година. на режисьора Мишел Гондри, който вдъхновен от романа на Борис Виан ”Разпенени дневни сънища”. В главните роли се превъплъщават прекрасната Одри Тоту и Ромейн Дурис. В центъра на сюжета е младия Колин, който води приятен и спокоен живот. Той е богат, обожава храната, която готвача му Никълъс приготвя и обича да води дълги разговори със своя добър приятел Чик. По време на един от редовните си обяди заедно Чик разкрива, че се е запознал с млада жена на име Алис, която споделя неговата любов към творчеството на писателя Жан-Сол Партре. От своя страна Колин среща привлекателната Клои на организирано от Чик парти и между тях се заражда силна любов.

Поле в Англия



Англия през Втората световна война.

Малка група от военни дезертьори попада в плен на двама мъже - О'Нийл и Кътлър. О'Нийл, който е алхимик, принуждава пленниците да му помогнат в търсенето на тайно съкровище, което по неговите изчисления е заровено в близко поле. Докато наближават мястото мъжете започват постепенно да изпадат в паника, а не след дълго хаоса, споровете и параноята ги обхващат напълно.

Скоро става ясно, че издирваното съкровище е най-вероятно нещо съвсем различно от злато, а ужасяващите сили, които се намират в центъра на полето превръщат О'Нийл и Кътлър и останалите мъже в нищо неподозиращи мишени.

Блясък



Лентата е вдъхновена от истинските събития от 2008-ма година когато група тийнейджъри методично ограбват домовете на холивудски звезди, сред които Орландо Блум, Линдзи Лоън и Парис Хилтън.

За да постигнат целите си, обсебените от славата млади крадци използват интернет за да следят ежедневието на звездите и да планират по възможно най-точния начин действията си.

Зад свещника



Телевизионният филм на режисьора Стивън Содърбърг разказва за пищния живот на американския шоумен, пианист и вокалист Владцу Валентино Либераче. Разкрил таланта си на 11-годишна възраст Либераче се превръща в международна звезда и в един от най-популярните и изпълнители в музикалния свят. Освен с музикалните си изпълнения той е известен и с охолния си начин на живот, ексцентричните облекла и появите си в медийното пространство.

В центъра на сюжета на “Зад свещника” са близките отношения на Либераче с младия му шофьор Скот Торсън за когото се е смятало, че е негов любовник. Бурната връзка между двамата не продължава дълго заради проблемите на Торсън с наркотиците, изневерите на Либераче и страха от това, че хомосексуалността му ще бъде разкрита.

В ролите на Валентино Либераче и Скот Торсън се превъплъщават съответно Майкъл Дъглас и Мат Деймън.

Краят на света



Всъщност "Краят на света" е последната кръчма в епичната обиколка на 12 заведения, т.нар. "пъб кроул", която петима приятели от детинство предприемат отново в родния си град... където ги очаква истински Бармагедон

Целта им е този път наистина да завършат маршрута, което не са успели да направят като тийнейджъри... но се оказват заобиколени от извънземни и започват битка, в която на карта е заложено бъдещето на цялото човечество.

Главно действащо лице е Саймън Пег, в момента по кината в "Стар трек: Пропадане в мрака". Той е съсценарист, заедно с режисьора Едгар Райт, с когото са работили по предишните култови комедии от тази трилогия: Shaun of the Dead и "Горещи палки" (Hott Fuzz). Дясна ръка на Пег отново е Ник Фрост, а приятелският им кръг включва още актьорите Мартин Фрийман, Пади Консидайн и Еди Марсан.

Ще бъде интересно да го сравним с американския "Краят на света" (This Is The End), който също излиза по кината това лято.
 

More Movies & TV