Следва

Лицето ни харесва така - Бяла очна линия

ДА или НЕ на червеното, много червеното, червило през лятото

Червеното червило е класиката на жанра с кодово име Красота. Означава много неща, най-любимите ни сред които...

Hair преди 10 години

Червеното червило е класиката на жанра с кодово име Красота. Означава много неща, най-любимите ни сред които Страст, Увереност, Очакване, Вечност. Харесваме го много и макар че не го вадим от несесера си всеки ден, защото ни е смело за това, харесваме жеста на притежанието и използването му, когато усетим, че е важно.

Днес обаче си задаваме друг въпрос, възпламенен основно от 32-градусовата жега навън. Когато е толкова жежко около нас, допускаме ли и ние със силното начервяване допълнително нажежаване или категорично го оставяме за друг път?

Редно е да се признае, че редица дизайнери в бюти аспекта на тенденциите за лятото на 2013 залагат твърдо на червеното червило. Кралско червено, бордо или в цикламени оттенъци – червилото бе по устните на манекенките при представянето на актуалните колекции, а днес е по устните на голяма част от модните блогъри и световния елит, зает в бизнеса. Не е ли обаче, ако трябва да сме напълно честни, прекалено тежък този класически нюанс за горещините напоследък?! Не е ли непрактично спрямо високите температури?! И дори идея пресилено със залитане към празната показност и предизвикателност.



Според Jason Wu и Prada – не. Предложенията им са секси, женствени и стилни. Класиката си е класика. Всяко нещо се постига с тънкост и поради сериозните ни наблюдения по темата нещата ни се изясняват и този път - свежият резултат на иначе агресивния летен тренд е акцентирането само и единствено на устните. 


Сеелена Гомез (WENN)


Лили Собиески (сн. PacificCoastNews)

Селена Гомез и Лили Собиески са добър пример за това как удачно да пренесеш тенденцията право в сърцето на ежедневното й интерпретиране - и двете изглеждат леко, лятно и модерно.



Причини за преекспонирането на червените устни е следствие и от pin-up манията отпреди няколко сезона. Ретро секси визията се опитва всячески да се възроди. Ние нямаме против, но очевидно това не е мания на днешното поколение. И все пак не липсват добри попадения от почитателите на тази култура. Повечето от блогърките и фешън маниаците се обличат изключително добре в ретро избора си, като, разбира се, гримът им също стои лятно и актуално, а не запуснато и демоде.










Миранда Кер


Гуен Стефани

Добре изглеждат червените устни и по фестивали или избрани от почитателите на ърбън джунглата в града. Класическите, много ярки устни си отиват най-вече с нетипични аутфити, като лесно и с намигване доизграждат желания образ, без да затрудняват модерността и индивидуализма.



Вместо обобщение ще си признаем, че ние, честно казано, препоръчваме избора на друг тип ярко червило в горещините на така харесвания от нас август. Нещо дори по-крещящо, но лятно, предизвикателно в различния смисъл на думата и малко лудо, например искрящо розово или оранжево.

Като нито за миг при това предпочитание не отнемаме първенството и неотминаващата грация на червения нюанс. И независимо че сме пристрастени, носим червеното червило и в горещото време, просто го правим по-късно вечер и много внимаваме да не пренаситим и без това тежкия горещ въздух с натоварената си грим визия.

Чисто технически не забравяме да нанесем яркия нюанс не направо от гилзата, а с четчица, след което да го попием в мека салфетка, да нанесем още веднъж и да притиснем накрая устните една в друга за естествен, а не кукленски ефект. И не слагаме молив за устни, нали?
 

More Hair