Следва

10 звездни жени над 40 - 10 божествени тела на плажа

Лицето ни харесва така - Бяла очна линия

Има нещо в лятото, което ни кара да се съгласяваме с всяка нова модна хрумка, стига да е свежа, отличителна и...

Hair преди 10 години

Има нещо в лятото, което ни кара да се съгласяваме с всяка модна хрумка, стига да е свежа, отличителна и секси. Защото при други обстоятелства бихме попитали колебливо да или не на бяло на клепачите, но в този горещ сезон сме по-категорични за един от ярките бюти трендове на лятото – да! И ще пробваме.

Бялото може да влиза в интригуващ сблъсък с класическия черен туш или молив за очи. Като неутрални цветове, в съчетание един с друг, като например при Donna Karan (на снимката горе), Emilio Pucci и John Galliano, черното и бялото създават великолепен контрастен грим, който прекрасно допълва всеки личен стил.

И само бяло може! Дори е още по-хубаво, защото е нетипично и същевременно елегантно, смело на вид, но без сериозен риск да преминава границите на приемливото. За разлика от цветната очна линия например, която няколко поредни сезона изживява своята прет-а-порте слава!


John Galliano, пролет-лято 2013


Emilio Pucci, пролет-лято 2013

Целта, достижима лесно при този бял макияж, е да намерим еклектиката в светлината, която привлича бялото, без насищане, без престараване. Препоръчително е този акцент да изглежда небрежен, лек и минималистичен. „Малкото е повече” е неоспоримата теория на успеха на бялата линия.


Ohne Title, пролет-лято 2013


Moschino, пролет-лято 2013

Красиви резултати при бялото на клепачите се постигат с дребни усилия и много мисъл. Иновативността е именно в това да правим нещата по нетипичен и неусъвършенстван начин, похват, който този грим обича повече от еднообразните линии, които чертаем традиционно с молива и туша. Харесваме леките футуристичните форми, изрисувани по клепачите на моделите при Ohne Titel и изразените очертания от вътрешната страна на очите при Moschino.

Бялото е чудесно върху чисто лице, без натрапчиво червило или руж, които да отнемат вниманието от очите. 
Идеята на бялата линия е анти-масова, концептуална, авангардна, затова колкото по-странна е тя, толкова по-добре!
 

More Hair