Следва

Фотографи не харесаха първите официални снимки на английския принц Джордж

Големите любовни истории: Бионсе и Джей Зи

Двамата си приличат и са безумно сладки заедно. От двойката им струи неподправена близост, истинско...

People of art преди 10 години

Двамата си приличат и са безумно сладки заедно. От двойката им струи неподправена близост, истинско вдъхновение от факта, че са се събрали и радост от житейския шанс да се срещнат.

Те са една от най-богатите, най-влиятелни, най-красиви двойки в шоу бизнеса - семейство Картър са просто за завиждане. Как обаче тръгва да се случва тази толкова хубава, крепка и ползотворна любов, трябва да признаем, е трудно да се установи. Джей Зи и Бионсе са извънредно дискретни за личния си живот и заинтересованите следва да развият детективски умения, ако искат да се доберат до информация за тяхната love story.

Болшинството източници потвърждават, че отправна точка в отношенията на Бионсе и Джей Зи става клипът на съвместната им песен Bonnie&Clyde през 2002 година, но всъщност двамата се познават от по-рано. През 1999, 18-годишната Бионсе Ноулз, в това време все още солистка на групата Destiny’s Child, се снима в клип на тъмнокожата певица Амил, първата представителка от женски пол на лейбъла на рапъра Джей Зи. Тъкмо там музикантът я вижда за пръв път. След тази среща певицата и рапърът са просто приятели.


Destiny’s Child

Както Бионсе признава, дружбата с Джей Зи много й помага: "Нямаше да стана това, което съм сега, ако не беше този мъж. Толкова много ми помогна. В началото бяхме само приятели. Мина около половин година, преди да се състои първата ни истинска среща. Половин година само се осъзнавахме и опознавахме. За мен в онзи момент беше страшно важно да имам приятел, на когото да съм необходима, и който да е честен с мен". В крайна сметка тази крепка дружба прераства в роман.




Бионсе със сестра си Соланж

Бионсе Ноулз е във всеки смисъл на думата добро момиче. От много ранното си детство мечтае да стане певица. Учи в музикално училище, танцува и пее в детски хор. Случва се дори така, че няма нужда да напусне семейството, за да стане звезда. Баща й, професионално зает в сферата на звукозаписа, се захваща с кариерата на дъщеря си и започва да продуцира група, в която несменяемо място има именно дъщеря му. Докато бащата се занимава с финансовите и организаторски страни на мероприятието, майката на певицата, Тина Ноулз, художник по костюмите и перукер, отговаря за тоалетите и прическите на момичетата. Така започва работа семейното предприятие, което само няколко години по-късно осигурява на семейство Ноулз невероятно богатство.



А докато милото девойче от Хюстън побеждава на детски музикални конкурси и произнася трогателни благодарствени речи, Шон Кори Картър, сега по-известен като Джей Зи, търгува с наркотици в тъмните кьошета на Бруклин. Бащата напуска семейството в много ранните години на момчето. Изключват младия Картър от училище с мотив: нулева успеваемост и умение да се забърква в твърде големи неприятности. На младока не остава друго, освен да се пусне по наклонената плоскост и да пробва да заработи по най-лесния незаконен начин. "Много хора от гетото търгуват с наркотици, защото не искат повече да гладуват и да се обличат в «секънд хенд», — оправдава ги днешният хип-хоп крал. — Не промотирам и не оправдавам тази работа, защото я смятам за много трудна. В общия случай не съветвам никого да се занимава с това. Но в моя случай аз бях принуден да се захвана с него, защото в семейството ми гладувахме".



Музиката е вълшебницата, която помага на Шон Картър да се измъкне от бездната на порока. Историята мълчи за това как точно започва творческата му кариера. По една от версиите Джей Зи съумява навреме да направи необходимите запознанства, според друга - по-вероятна - в един от многобройните конфликти, породени от естеството на тогавашното му занятие, по рапъра е стреляно и той, по чудо избягвайки смъртта, решава, че с мътния бизнес е приключено завинаги.

Към момента на срещата им зад гърба на Джей Зи вече лежи солиден музикален и продуцентски опит и репутацията на един от най-влиятелните хора в хип-хоп индустрията. Известният рапър освен това е и 12 години по-голям от бъдещата си любима. Добрите момичета, както обичайно се случва, се привличат от лоши момчета, и точно тази формула сработва и в случая с Бионсе и Джей Зи. Младата певица е очарована от музиканта. Започва богатата на чувства, емоции и споделеност връзка, която двамата категорично пазят от всякаква публичност.



Последвалите събития журналистите възстановяват по песните, изпети от рапъра и певицата в дует или поотделно. Двойката под никакъв предлог не позволява детайли от романа й да излезе наяве. Но не могат и да мълчат за това. Затова Бионсе и Джей Зи много ловко решават да прикрият нахлуващите чувства чрез професионален съюз. През 2002, веднага след първото съвместно парче Bonnie&Klyde, излиза още една песен, Crazy In Love, която моментално става хит. Тези две композиции са перлите в първия солов албум на Бионсе. Двойката продължава да си сътрудничи и записва два дуета за втория албум на Ноулз - B'Day. Младите все по-често се появяват заедно на баскетболни мачове и модни дефилета, но на многобройните въпроси заедно ли са, отговарят, че са само приятели. Истината е, че всички околни, както и многобройните фенове, следейки творчеството на кумирите си, отдавна се догаждат за истината, още повече, че във въпросните текстове непрекъснато се говори за любов.



После, през 2011, Бионсе разказва, че е била още съвсем неопитна, когато започва да се среща с Джей Зи: "Хората бяха искрено удивени да разберат, че всъщност аз нямах никакъв опит. На 13 години се появи първото ми гадже, с което се срещах, докато не станах на 17. Бяхме добри приятели, но не живеехме заедно и не... разбирате какво искам да кажа. Тогава бях много млада за всичко това. Това е целият опит, който имах в отношенията с момчетата. Оттогава за мен има само един мъж - Джей".



Да спечелиш верността на такова момиче не е лесно, но очевидно Джей Зи съумява да го постигне, ако не броим скандалната връзка на рапъра с модела Шенел Скот. Пресата наскоро разтръби новината, че Джей Зи има деветгодишен син, който живее с майка си в Тринидад. Според слуховете, Джей е платил милиони на майката в замяна на мълчанието й, купил е къща на нея и детето и ежегодно превежда по сметката й 25 хиляди долара. Скандалът се усложнява от факта, че връзката на Джей Зи с моделката се случва по времето на съзряващите отношения с Бионсе. Запознати си припомнят, че певицата е била в шок, когато разбира за романа на възлюбения си, но с времето се успокоява и смирява.



В различни периоди на Джей Зи се приписват интриги и с други тъмнокожи красавици. В списъка са предимно певици, записвали за лейбъла му «Рок-А-Фера». Така, за любовници на рапъра са спрягани Риана и Рита Ора.

Въпреки всички нароили се конфликти и слухове, Бионсе и Джей Зи продължават да са заедно, а през 2006-а се разнася слуха за готвена сватба. Спекулира се със свръх тайна церемония на тих остров в Карибско море. И този път влюбените успяват да съхранят плановете си от нездравословния медиен интерес. Сватбата наистина се състои, но две години по-късно, при това в самия център на Ню-Йорк, в апартамента на Джей Зи. Датата е 4 април 2008. Списъкът на гостите включва само сто поканени, сред които естествено няма нито един представител на пресата. За самия празник до ден днешен не е известно почти нищо, но се говори, че роклята на булката, ушита от майка й, изглеждала като шедьовър на дизайнерското изкуство. На тържеството е преобладавал белият цвят, а Джей Зи поръчал от Тайланд цял самолет бели орхидеи, за да зарадва булката.

След сватбата, светът отваря нова точка в плана на очакванията. Кога ще има бебе?



"Дадох си време да се съсредоточа върху това да стана жена, каквато винаги съм мечтала да бъда, отговаря Бионсе на все по-агресивните журналистически въпроси като кога в семейство Картър ще има ново попълнение. - Преди да стана майка, исках да създам своята империя, да изградя отношенията си с любимия мъж, да си направя самооценка. И чак тогава Бог ми даде възможността да изпълня главната си мечта". Певицата признава, че скоро ще бъде майка.Но най-радостната вест в историята на двойката Бионсе и Джей Зи се трансформира в най-печалната - певицата абортира. Бионсе споделя спомените си за този тежък период в популярното шоу на Опра Уинфри и признава, че едва ли би могла да се справи с нещастието без помощта на близките, приятелите и мъжа си.



Скоро Бионсе забременява отново. Този път съпрузите са внимателни и не казват дълго, че чакат дете. Официално Бионсе Ноулз обявява положението си по време на връчване наградите на MTV през 2011, а на седми януари 2012 года на бял свят се появява малката Блу Айви. Кръстница на бебето става Опра Уинфри.

До този момент не стихват конспирациите, че през цялото време Бионсе е била с изкуствен корем, докато същинската бременност е носена от сурогатна майка. Каквато и да е истината, родителите просто боготворят мъничката Блу, водят я навсякъде със себе си и купуват всичко, което може да се пожелае за една принцеса. Джей Зи признава, че Блу Айви ще порасте като най-глезеното дете в цялата история на света. Родителите на момиченцето са привикнали да се справят сами, и затова е обяснимо, че желаят за детето си най-доброто възможно бъдеще.



Двойката няма намерение да се ограничи с едно дете: "Искам още деца - казва звездната мама - не знам кога, но задължително ще имаме второ дете".

А дотогава - да се порадваме на красотата и любовта, която излъчват.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра