Следва

СВЕТЛЬО & THE LEGENDS преполовиха турнето си. На 23 ноември – в София!

Директно от PR-a: ММА-боецът Тони Маркулев подготвя съперника на Георги Валентинов за двубой-реванш

След като венецуелската ММА-звезда се посъветва със специалисти от световно ниво, той реши да...

People of art преди 10 години

Венецуелската супер звезда на ММА-боевете Рони Александър, избра сънародника ни Тони Маркулев за доверен спаринг партньор, който да го подготви за предстоящия дубой-реванш с Георги Валентинов.

След загубата на Рони, който участваше на гала вечер в България на 19 октомври 2013г., срещу Георги Валентинов, венецуелеца подаде контестация заради несъгласието си със съдийското решение. До опровержението се стигна след като резултата след срещата беше съдийско решение в негова вреда, което раздели феновете на бойните спортове по въпроса дали беше реално отсъждането. Рони Александър все още очавка официален отговор от "Real Pain" – организатор на събитието, но вместо да губи време той се зае с подготовката за евентуален реванш.

След като венецуелската ММА-звезда се посъветва със специалисти от световно ниво, той реши да избере за подготовката му Тони Маркулев и ММА отбора “Georgiev Тop Тeam” базиран в София.

Българският тим, на който самия Маркулев е член, стана известен в световната ММА общност с това, че две поредни години осъществи подготовката на UFC-боеца Нандор Гуелмино.



Освен заради неуспоримия талант и доказан професионализъм на Тони Маркулев и на неговия клуб “Georgiev Тop Тeam”, Рони Александър избра сънародника ни за спаринг партньор и заради факта, че той последно е побеждавал Георги Валентинов.

„Тони най-добре познава слабите места на бившия си противник и затова помогна в подготовката на своя нов приятел с който имат проекти за съвместни лагери. Тони Маркулев знае как да нанася тежки удари и да отваря големи аркади, именно така победи Георги Валентинов, въпреки неспортменските приоми използвани от Валентинов„ , коментират за медиите ММА-треньорите Камен Георгиев и Нурал Назмиев, които подговят двамата спортисти.



Три седмици след мача си, Рони Александър се озова отново в България, за да застане този път срещу Тони Маркулев, но не като противници, а като спаринг-партньори.

В петдневния подготвителен лагер, който приключи тази неделя, се включиха много български ММА и граплинг състезатели, на които Рони Александър благодари на личната си страница в социалната мрежа Фейсбук:
Благодаря на всички от “Georgiev Тop Тeam”: Тони Маркулев, Пейо Мариновски, Димитър Раденков, Валентин Бенишев, Владимир, Слави, Галин, Радо Георгиев, Ашо Мансо и останалите момчета. И най-вече на треньорите Камен Георгиев и Нурал Назмиев-Маджара.

Тони Маркулев ще се изправи срещу Владимир Павлов на Гала вечер TWINS MMA на 15 декември 2013г в зала "Христо Ботев" в Студентски град. Това ще е трета среща до 84кг, която е среща номер пет от обявените за турнира.



ОЩЕ ЗА ТОНИ МАРКУЛЕВ :

Тони Маркулев е роден в Сърбия, в западните покрайнини на България, в град Цариброд (Димитровград), на 29.01.1987 год. След като завършва основното си училище там, решава да продължи своето образование в своята родина. През 2010 год. успешно се дипломира в Югозападния Университет „Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност Туризъм. В момента живее и работи в София. Бойните спортове го завладяват още в ранна детска възраст. Вдъхновен от легендата и великия майстор на бойните изкуства Брус Ли, Тони започва да тренира карате още на 4 годишна възраст и от тогава не е спирал да се занимава с бойни изкуства. В развитието си като боец е преминал през различни стилове от света на бойните спортове, тренирал е карате, кикбокс, айкидо, граплинг, санда. През 2006 год. Тони се запознава с Иван Милчев, треньор на ММА клуб ИПОН Благоевград, където започва своята кариера на ММА състезател. С треньор Иван Милчев, Тони участва и печели няколко аматьорски ММА състезания, където се доказва като обещаващ и перспективен състезател. С клуб ИПОН и треньора си Иван Милчев, Тони се разделя 2011 год., защото започва да живее и работи в София.



Съдбата обаче го отвежда в Славия Спортес, където попада в ръцете на най-опитния ММА боец на България Камен Георгиев и един от най-добрите борци на България Нурал Назмиев-Маджара. Опитните състезатели веднага разпознават таланта на младия боец и го приемат в своя отбор, където по късно Тони се доказва като обещаващ състезател, достоен представител на „Георгиев Топ Тийм“ и сериозен конкурент на бойците в категория до 84кг. В кариерата си на ММА боец, Тони е провеждал съвместни лагери с австрийския UFC боец Нандор Гуелмино, венецуелския боец Рони Александър и редовно тренират заедно с едни от най-перспективните бойци на България. Маркулев е и многократен републикацнски шампион по „Sanda Full Contact“.

Европеийски шампион по „Sanda Full Contact“ за 2012 и 2013 година и световен шампион по „Sanda Full Contact“ за 2013 година. Най-важния двубой за Тони е първата му професионална ММА среща, дебюта му в Австрия, Виена, където той се изправи срещу до тогава непобеждавания полски състезател – Андржей Колениак (6-0-0). Маркулев е комплексен състезател, но предпочита боя в стойка. Обича да разменя тежки удари с ръце. Също така Тони продължава да тренира и усъвършенства своите карате техники в С.К. ИППОН, с треньор Александър Славков.



ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Приложение от Контестация на Рони Александър разпратена до българските медии и стояща на личната му страница във Фейсбук:

„Уважаеми господа и госпожи,участвах на MMA event, организирана от "Real Pain " in Sofia , versus Georgi Valentinov . След 3 рунда победата беше присъдена на опонента ми. Не съм съгласен с това решение, защото не получих сериозен удар , докато следите от моите удари са видни върху лицето на противника ми. От страна на опонента ми нямаше агресивност и cage control , той през цялото време вървеше назад и бягаше от боя. Това са неща които се оценяват във всяка сериозна ММА организация.

По време на боя вратата на клетката се отвори и паднах от нея , това не може да бъде разглеждано като събаряне или активност в полза на опонента ми, а недопустимо събитие от страна на организаторите "Real Pain ". Съдийското решение беше взето от двама странични съдии, а минимума е трима – както е световния регламент . В заключение смятам, че в никакъв случай не загубих срещата и желая резултата да бъде преразгледан. Президента на "Real Pain " не пожела да ме изслуша след срещата, а всеки спортист има право да изрази своя протест – принцип в световната практика .



За това,сега пускам контестацията до всички компетентни органи и медии както и до ММА обществеността. Надявам се след като емоцията е отминала, да се преразгледа съдийското решение на база видео материалите, и се вземе правилното професионално решение. Извън спортно-техническото действие, недопустимо е треньора ми да бъде замерван, обиждан и заплашван по време на моята среща( прилагам видеозапис от инцидента ).

"Real Pain" като организатор трябва да осигури условия за провеждане на професионално спортно мероприятие. Имам няколко участия в България и съм очарован от страната, феновете и условията за ММА. Сега бях потресен“.


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра